Cea Mai Buna Aeroterma in 2023

Aeroterma Star-Light PHB1500W
Cel mai vandut
Puterea sa de 1500W este suficient de mare pentru a incalzi cu succes o suprafata semnificativ de mare.
Aeroterma Star-Light PHB1500W
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Aeroterma Rowenta Instant Comfort Aqua SO6510
Cel mai bun
Aeroterma silentioasa, aspect modern si usor de folosit.
Aeroterma Rowenta Instant Comfort Aqua SO6510
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Aeroterma Convector Rowenta Vectissimo CO3035
Produs recomandat
Datorita grilei mari si functiei Turbo, convectorul permite o difuzie optima a aerului cald pin partile superioara si frontala.
Aeroterma Convector Rowenta Vectissimo CO3035
VEZI PRETULVEZI PRETUL

 

Aeroterma este acel aparat electric care poate incalzi o incapere deoarece ventileaza aer cald. Astel utilizatorul poate incalzi orice camera cu minim de effort. Trebuie doar sa o alimenteze la priza si restul il face ea. Nu trebuie sa astepte nimic, nici incalzirea materialului din care este facuta pentru ca aerul cald va iesi imediat din ea, intervalul de asteptare fiind de doar cateva secunde.

Principiul sau de functionarea este simplu: contine o rezistenta care se incalzeste odata alimentata cu curent electric, iar aerul care trece pe langa ea datorita procesului de ventilatie va fi incalzit automat. Deoarece ventileaza aer cald acest tip de aparat poate fi folosit pentru a incalzi zone mai mari decat o fac celelalte produse profesionale de incalzire.

Aeroterma este un aparat usor de folosit care nu cere cunostinte de specialitate si poate fi folosit chiar si de un copil. Mai mult decat atat aeroterma este un aparat pe care utilizatorul il poate folosi oriunde deoarece il poate transporta foarte usor. Dimensiunile sale sunt mici, iar greutatea este neglijabila de cele mai multe ori. Deoarece sunt portabile pot fi folosite in zone diferite, iar transportul se face foarte usor. La depozitare ocupa putin spatiu si consuma putina energie electrica.

Acest aparat ofera utilizatorului caldura pentru o perioada limitata de timp in general si este folosit atunci cand celelalte modalitati de incalzire lipsesc sau nu functioneaza deloc. Deci este un fel de inlocuitor al altei forme de incalzire a camerei.

Atunci cand utilizatorul isi doreste caldura repede si fara efort, isi cumpara cea mai buna aeroterma posibila si scapa de griji. Ceea ce trebuie sa stie de la inceput este ca o astfel de aeroterma poate sa usuce aerul, astfel este bine ca in aceeasi incapere sa se puna un mic vas cu apa pentru ca umiditatea sa fie reglata. O solutie mai comoda este utilizarea unui umidificator.

Aeroterma are o putere de incalzire mai mica decat au caloriferele electrice si acest aspect este un lucru bun pentru ca daca ar avea acelasi nivel de putere, aerul cald suflat in camera ar fi prea mult si utilizatorul nu ar putea sta in aceeasi camera.

Pe piata electronicelor si electrocasnicelor exista o multime de aeroterme din care utilizatorul va trebui sa aleaga, dar aceasta achizitie nu este deloc simpla. Cea mai usoara decizie este cea care este luata in urma informarii complete si detinerii de informatii detaliate. Pentru ca alegerea sa fie luata in deplina cunostinta de cauza, am pregatit pentru utilizatori un Ghid al cumparatorului cu informatii cat mai detaliate si concrete chiar in randurile urmatoare.

Ghidul cumparatorului

Puterea

Aeroterma cu o putere mai ridicata este capabila sa genereze mai multa caldura in scurt timp, dar cu un consum mai mare. Din punct de vedere al puterii aerotermele se impart in doua mari categorii: modele conventionale si modele industriale. Utilizatorii pot avea ambele versiuni pe care le pot diferentia prin cuantificarea suprafetei sau a volumului de aer pe care aeroterma il poate incalzi in mod eficient. Spatiile restranse cum ar fi o casa sau un apartament au nevoie de un model conventional, pe cand spatiile mari cum ar fi halele industriale au nevoie de celalalt model pentru a putea fi incalzite eficient. Modelele pentru aprtament pot avea o putere situata undeva intre 1500 – 2500 W si pot incalzi 20-40 metri cubi de aer. Pentru cei care au incaperi mari si casa nu este izolata corespunzator este bine sa aleaga un model electric industrial mai ales daca trebuie sa incalzeasca animale pe timpul iernii intr-un spatiu de peste 30 de metri patrati si au nevoie de 3000 W. Produsele care functioneaza pe GPL sau motorina fac parte in general din modelele industriale si pot incalzi cu brio spatii care se intind pe mai mult de 200 metri patrati. De obicei aceste aeroterme au puterea reglabila in cateva trepte, deci utilizatorul poate alege nivelul de incalzire dorit, dar si sa reduca nivelul de consum atunci cand isi doreste asta.

Tipul rezistentei

Din punct de vedere al constructiei aerotermele pot fi realizate avand o rezistenta din sarma sau ceramica. Ceramica este varianta cea mai buna deoarece proprietatile sale termice sunt mai bune si se va incalzi mai repede, dar tocmai din aceasta cauza va avea un pret mai mare.

Alimentarea

Cele mai multe aeroterme functioneaza cu energie electrica, dar exista si produse care folosesc motorina sau alti combustibili cum ar fi GPL-ul. Fiecare utilizator poate alege optiunea pe care o crede mai ieftina sau care ii este mai la indemana in functie de resursele pe care le are. Aeroterma electrica functioneaza optim, fara sa emita noxe si poate incalzi o camera de dimensiune redusa la o temperatura moderata. In cazul camerei copiilor de varste mici aceasta aeroterma este cea mai buna solutie care ii va tine in siguranta in timp ce respira un aer incalzit corespunzator deoarece aceste modele sunt extrem de fiabile pentru familii in general. In cazurile in care o incapere de dimensiune mare trebuie incalzita extrem de rapid, cum ar fi o hala industriala sau o cladire sau daca trebuie uscat un spatiu aflat in constructie, cea mai recomandata aeroterma este cea pe motorina deoarece ofera un randament superior si poate face fata cu brio nevoilor mentionate.

Trepte de putere

Este bine ca o aeroterma sa aiba trepte de putere pentru ca utilizatorul sa seteze temperatura in functie de dorintele sau nevoile sale.

Metode de incalzire

Din punct de vedere al metodei de incalzire exista aeroterme care functioneaza prin ventilare sau prin convectie. Daca utilizatorul are nevoie sa incalzeasca rapid o camera ii va trebui un model care va ventila aerul prin trecerea prin rezistenta incandescenta si expulzandu-l cu aceeasi forta in exterior. Pe de alta parte daca acesta doreste o trecere graduala de la foarte frig la foarte cald, este bine sa cumpere cea mai buna aeroterma industriala care sa functioneze pe convectie, deoarece poate functiona si cu apa calda.Astfel aerul cald va circula pe verticala si functioneaza perfect in spatiile comerciale, camere speciale destinate depozitarii sau orice alta zona in care obiectele din incapere trebuie ferite de o tranzitie rapida de la temperaturi foarte reci la cele mari.

Termostatul

Prezenta termostatului este dezirabila, desi nu este obligatorie. Cele mai bune aeroterme il au si le ofera utilizatorilor sansa sa opreasca sau sa porneasca automat aeroterma pentru a o mentine in treapta de temperatura aleasa in prealabil.

Indicatorul luminos

Acest element este important atunci cand utilizatorul vrea sa se asigure ca aeroterma functioneaza in conditii de siguranta. Desi nu este prezent la fiecare aeroterma, cele mai bune aeroterme il contin.

Zgomotul

Cand vorbim de un aparat electric de cele mai multe ori care ventileaza aerul vorbim automat si de zgomot. Acesta este un factor esential care trebuie luat in seama in orice situatie deoarece exista persoane foarte sensibile cu auzul care nu suporta un astfel de dispozitiv in camera sau nu pot dormi atat timp cat este pornit.

Functii

Aerotermele pot incorpora mai multe functii cum ar fi reglajul de consum prin diferentierea nivelului de incalzire folosind treptele de ventilare; un sistem deprotectie impotriva inghetului; semnalizare luminoasa atunci cand produsul functioneaza si oprire automata in cazul acoperirii. Aceste reglaje sunt extrem de importante in ceea ce priveste confortul utilizatorilor, pe cand restul optiunilor sunt nimic mai mult decat masuri de siguranta necesare pentru a evita accidentele. Unele produse ii pot oferi utilizatorului inca o optiune: o treapta de expulzare a aerului la rece pe care o poate folosi vara pentru a transforma aeroterma in ventilator fara sa investeasca niciun ban in plus. Este important de mentionat ca randamentul de racire este net inferior celui de incalzire deoarece nu acesta este scopul principal pentru care a fost creat si optimizat produsul.

Ventilatia

Acest element este extrem de important deoarece o aeroterma care in mod normal este folosita pentru a incalzi o zona, o camera pe timp de iarna sau de temperaturi scazute, poate fi folosita uneori si ca ventilator pe timp de vara. Unele produse au aceasta functie inclusa si ii ajuta pe utilizatori sa scuteasca bani pentru ca au un produs 2 in 1, dar si spatiu.

Garantia

Acest aspect este cel care ii ofera utilizatorului siguranta in caz ca produsul nu functioneaza cum trebuie. Astfel o garantie pe o perioada de 2 ani este cea mai dorita si cea mai des intalnita. De obicei aceasta perioada poate fi extinsa contra-cost.

Producatorul

Ca in cazul oricarui produs, producatorul este important deoarece poate oferi incredere potentialilor cumparatori si ulterior utilizatori. Cele mai cunoscute numele in domeniul larg al electrocasnicelor sunt urmatoarele: Rowenta, Hinner, Tesy, Hecht, Stanley. Pentru a descoperi unde pot fi gasite aerotermele cele mai avantajoase din punct de vedere al pretului, utilizatorii pot verifica online randamentul produselor puse la vanzare si apoi notorietatea companiei care le vinde.

Pentru a gasi cea mai buna aeroterma utilizatorii trebuie sa stie exact ce nevoi au si cunoscand specificatiile acestui produs sa faca o alegere cat mai buna si mai avantajoasa ca pret.