Cea Mai Buna Baterie Externa in 2023

Acumulator extern A+, 20.000 mAh
Cel mai bun
Una dintre cele mai bune baterii externe, cu o capacitate mare de 20000 mAh cu mai multe porturi USB.
Acumulator extern A+, 20.000 mAh
VEZI PRETULVEZI PRETUL
ASUS ZenPower, 10050 mAh
Cel mai bun pret
O baterie externa simpla, cu o capacitate de 10000 mAh cu tehnologie PowerSafe de control al incaracrii.
ASUS ZenPower, 10050 mAh
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Wireless Charging Pad cu acumulator 10000 mAh
Cel mai bun pachet
O baterie externa cu incarcare wireless, o capacicate de 10000 mAh si cu un port USB dual function.
Wireless Charging Pad cu acumulator 10000 mAh
VEZI PRETULVEZI PRETUL

 

Majoritatea stim ca telefonul mobil si tableta nu mai reprezinta un moft, ele au devenit o necesitate. Mai bine zis,a devenit o necesitate sa putem folosi telefonul mobil sau tableta in timp ce calatorim, cand suntem pe drum.

Pentru ca, atat telefoanele mobile cat si tabletele si celalalte gadget-uri tind sa fie din ce in ce mai performante, performanta acestora a devenit direct proportionala cu consumul de energie din bateriile acestora.

Rapiditatea in care ne desfasuram activitatea face ca folosirea dispozitivelor mentionate mai sus sa fie mult mai intensa, iar Ideea este ca bateria acestora are o capacitate limitata.

Capacitatea limitata a bateriilor dispozitivelor nu trebuie sa fie un impediment in desfasurarea activitatilor care au devenit zilnice, folosirea mail-ului, navigarea pe internet sau folosirea aplicatiilor de socializare si vizionare filme online. Din acest aspect tindem sa apelam din ce in ce mai des la minunatele baterii externe care sa ne ajute in incarcarea dispozitivelor atunci cand ramanem fara baterie.

Bateria externa poate rezolva problema descarcarii bateriei,mai ales ca acest lucru parca se intampla exact atunci cand nu avem pe langa noi o sursa de curent sau, nu avem incarcatorul / cablul necesar incarcarii la noi.

Achizitia in sine poate fi un proces destul de simplu,dar daca esti o persoana nu tocmai pasionata de tehnologie, poate deveni mai greoaie sau poti face o achizitie de care sa nu fii multumit pe deplin dupa primele utilizari ale bateriei externe.

 

VEZI AICI GAMA COMPLETA DE POWERBANK

 

De ce sa alegem cea mai buna baterie externa?

Bateria externa reprezinta un accesoriu ce iti poate fi de folos mai mult decat ti-ai imaginat. Cu ajutorul bateriei externe scapi de grija de a ramane fara baterie la telefon,ceas sau alt gadget ce poate fi reincarcat.

Bateria externa poate fi folosita de multe ori pentru a-ti incarca telefonul, toate depinde de caracteristicile acesteia si de modul in care este folosita.

Aceasta poate avea diferite dimensiuni,forme si performante, ceea ce face ca fiecare utilizator care doreste sa cumpere o astfel de baterie externa sa isi poata gasi cu usurinta produsul preferat.

Multitudinea aspectelor ce se pot selecta atunci cand cumperi o baterie externa fac ca noi, utilizatorii, sa gasim cea mai buna baterie externa in mediul online.

 

Cum alegem cea mai buna baterie externa?

Oferta online este foarte diversificata,ceea ce face alegerea mai usoara. Gasim atat baterii externe de la branduri cunoscute cat si baterii externe no-name. Diferentele sunt aceleasi ca la majoritatea produselor electronice/electrocasnice, aspecte ce tin de calitatea materialelor, de garantia produselor sau chiar de performantele acestora.

Pentru a alege cea mai buna baterie externa trebuie sa urmarim cateva aspecte ce tin de puterea bateriei externe, capacitatea acesteia, durata de viata sau alte aspecte destul de importante ale unei baterii externe.

Sunt cateva criterii pe care trebuie sa le stim atunci cand alegem cea mai buna baterie externa, criterii care sa ne faca sa alegem informat si de a alege cel mai bun raport calitate-pret de pe piata pentru a nu regreta achizitia sau sa stam sa dam retur, proces la care am pierde timp si poate si bani.

Criteriile de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem cea mai buna baterie externa pot fi:

1

Performanta

Aceasta este legata direct proportional cu capacitatea bateriei externa. Performanta acesteia se refera la capacitatea bateriei externe de a incarca de cat mai multe ori un gadget, posibilitatea de a incarca 2 dispozitive in acelasi timp sau de posibilitatea de incarcare rapida a bateriei externe. Atat incarcarea rapida a bateriei externe cat si incarcarea rapida a dispozitivelor reprezinta aspecte ce tin de performanta acesteia si sunt lucruri care ar trebui sa ne intereseze destul de mult atunci cand vrem sa ne alegem bateria externa perfecta.

Aceasta performanta este indicata de 2 aspecte: capacitatea de stocare a bateriei externe (mAh) cat si intensitatea curentului cu care incarca dispozitivele (A).

Capacitatea bateriei de stocare se masoara in miliamperi (mAh) si reprezinta cat curent stocheaza pentru a incarca ulterior celalalte dispozitive. De exemplu, daca bateria externa are 7000 mAh iar telefonul nostru are o baterie de 3000 mAh asta denota ca putem incarca telefonul la capacitate maxima de aproximativ 2 ori.

Calculul este simplu de facut, se imparte capacitatea bateriei externe la capacitatea bateriei gadget-ului pe care vrem sa il incarcam, iar numarul rezultat reprezinta numarul aproximativ de incarcari pe care il poate face.

Cu cat capacitatea bateriei externe este mai mare cu atat ne permite sa incarcam de mai multe ori un dispozitiv sau, putem incarca chiar dispozitive cu capacitate de stocare mai mare, cum ar fi un laptop sau o boxa portabila.

O capacitate medie ar trebui sa fie pe la 15000-20000 mAh. Cu cat capacitatea este mai mare cu atat si dimensiunea bateriei tinde sa creasca si totodata si greutatea acesteia.

In prezent, din cate stim, capacitatea maxima a unei baterii externe este de 36000 mAh, capacitate ce ne permite sa incarcam un laptop si un telefon mobil cu lejeritate.

Intensitatea bateriei este reprezentata de Amperajul la iesire ce este indicat cu A si poate fi de maxim 10A. Acest indice reprezinta timpul de incarcare al dispozitivelor ce sunt contectate la bateria externa. Cu cat amperajul este mai mare cu atat dispozitivele sunt incarcate intr-un timp mai scurt, cu atat mai mult daca si dispozitivele au incarcare rapida.

Ideal este sa incarcam un dispozitiv corect conform cu specificiatiile trecute pe acesta,spre exemplu, daca incercam sa incarcam un laptop cu o baterie cu un amperaj 2A cu siguranta aceasta nu se va intampla ci, doar functioneaza pe curent continuu din bateria externa.

Indicat este sa fie direct proportionala capacitatea bateriei dispozitivului care urmeaza sa fie incarcat cu amperajul bateriei externe, pentru a putea incarca mai repede decat consumul dispozitivului.

 

2

Incarcarea bateriilor externa

De grija incarcarii nu scapam, pentru moment. Desi scapam de grija bateriei gadget-urilor tot trebuie sa fim atenti sa incarcam bateriile externe. Acestea au diferite modalitati de incarcare, modalitati care mai de care sa ne vina in ajutor cu diferite avantaje.

USB/micro USB – reprezinta modalitatea de incarcare cea mai populara intre bateriile externe. Mai exact, se conecteaza un cablu USB/micro USB la laptop si apoi la bateria externa. Dezavantajul acestui tip de incarcare este ca incarcarea este destul de lenta.

Energie solara – este bine sa alegi acest tip de baterie atunci cand stii ca petreci mult timp in aer liber si exista posibilitatea sa se incarce de la lumina soarelui. Atunci cand esti intr-o drumetie de cateva zile si mai ales cand nu ai acces la curentul electric este binevenita o baterie externa cu acest tip de incarcare. Dezavantajul acestui tip de incarcare il reprezinta ritmul in care se incarca bateria si de asemenea,trebuie stiut ca este aproape imposibil ca aceasta baterie externa sa fie incarcata intr-un procent de 100%, mai ales atunci cand are o capaciate trecuta de 3000mAh.

Incarcare la priza – este o modalitate clasica de incarcare. Este aceeasi modalitate de incarcare cu cea a conectivitatii dispozitivelor casnice la curent. Se poate incarca folosind un incarcator de telefon doar ca, trebuie tinut cont de valoarea amperajului si a voltajului incarcatorului sa corespunda cu cerintele producatorului bateriei externe, altfel riscam aparitia supra-sarcinii.

 

3

Modalitatea de incarcare a dispozitivelor

Este destul de important si modul in care ne incarcam dispozitivele cu ajutorul bateriilor externe. Incarcarea de cele mai multe ori se face cu ajutorul unui cablu, care sa duca direct din bateria externa in dispozitivul pe care vrem sa-l incarcam sau, mai nou, sunt si dispozitive cat si baterii externe care sa aiba incarcare wireless.

Referitor la modalitatea de incarcare prin cablu, trebuie sa tinem cont ca bateria externa o putem folosi sa incarcam o gama larga de dispozitive iar modalitatea de incarcare difera de la un tip de telefon la altul.

In principiu sunt 3 categorii de mufe ce pot fi legate la dispozitive mobile, mufa standard de mini-usb, mufa de la iPhone si mai nou, a aparut mufa USB tip C. Asadar, pe langa bateria externa pe care o sa o tinem dupa tine trebuie luat in considerare si ce telefon vrem sa incarcam pentru a putea avea si cablurile necesare.

Sunt si modele de baterii externe universale care sa iti permita sa incarci o gama larga de dispozitive dar sunt si baterii externe dedicate anumitei marci, de excemplu special concepute sa incarci dispozitive Apple care nu pot incarca alte tipuri de dispizitive.

Varianta bateriilor externa cu incarcare wireless este buna atunci cand dispozitivele pe care le avem ne permit incarcarea acestora prin wireless. Important ar fi ca acest tip de baterie sa aiba si posibilitatea conectarii unui cablu cu ajutorul caruia sa incarcam un telefon. Acest tip de baterie externa mai mult ca sigur o sa aiba un cost de achizitie mai mare fata de una cu incarcare normala, mai ales daca luam in calcul si alte functii pe care le poate avea, cum ar fi un display cu afisajul nivelului de incarcare sau puterea de incarcare a bateriilor, sa arate Amperajul.

Cel mai indicat este sa stii ce fel de dispozitive intentionezi sa incarci pentru a nu face risipa de bani si sa iti cumperi un produs cu o gama larfa de functii daca stii ca incarci un singur tip de telefon. Achizitia trebuie facuta strict pentru nevoile tale.

 

4

Portabilitate

Portabilitatea reprezinta un criteriu important in achizitia unei baterii externe, intrucat dimensiunea si aspectul bateriei externe sunt importante atunci cand calatorim. Chiar daca cu totii ne dorim sa avem o baterie externa usoara si cu un design minimalist trebuie sa stim in ce tabara ne stabilim: vrem performanta sau  portabilitate. Trebuie stiut ca performanta bateriei externa, mai exact capacitatea de incarcare a acesteia este invers proprotionala cu marimea si greutatea acesteia. Cu cat este mai usoara cu atat performanta acesteia scade.

Daca ai un singur dispozitiv pe care sa il incarci, este de ajuns sa iti iei o baterie externa care sa aiba puterea de incarcare dubla fata de capacitatea bateriei dispozitivului. Este momentul in care poti alege fara griji o baterie externa cu un design placut si usoara.

In schimb, daca esti adeptul calatoriilor lungi in aer liber si mai ai si 2 dispozitive de incarcat, cu siguranta iti recomandam sa alegi o baterie externa cu o capacitatea mare de incarcare pentru a face fata cerintelor dispozitivelor tale. In cazul asta, nu te alegi cu un design minimalist si cu o baterie externa usoara.

In calatoriile lungi iti putem sugera de asemeni cel mai bun rucsac pentru laptop, rucsac in care sa poti tine si bateria externa astfel eviti tinerea bateriei in buzunar sau in mana. Cu ajutorul rucsacului poti conecta bateria externa pe interior la rucsac la o mufa ce duce catre exteriorul rucsacului, iar in exterior exista o mufa USB la care poti conecta telefonul, astfel fiind mult mai lejer pentru tine sa iti incarci bateria telefonului.

 

Cu ajutorul criteriilor de mai sus credem ca te-am facut sa iti creezi propria parere despre cea mai buna baterie externa iar aceste lucruri sa iti usureze alegerea. Te incurajam ca achizitia sa o faci online pentru ca ai multe avantaje fata de achizitia dintr-un magazin offline.

Printre avantaje se numara posibilitatea sa compari 2,3 produse pe care le-ai ales si totodata sa citesti parerile celorlati cumparatori care isi pot exprima parerea in functie de necesitatile pe care le-au avut.

Cu siguranta daca un produs are anumite specificatii trecute in descriere iar parerile cumparatorilor au fost pozitive si au vizat acele specificatii, cel mai probabil si tu te vei numara printre clientii multumiti.