Cea mai buna Cafea in 2024

Cea mai buna
Lavazza Qualita Rossa este un amestec complet de cafea boabe, bogat si aromat, ce se poate folosi in orice espressor sau filtru.
Lavazza Qualita Rossa cafea boabe 1kg
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Cea mai cumparata
illy Espresso macinata este expresia perfecta a pasiunii pentru un espresso de calitate.
Illy Espresso cafea macinata 250g
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Cea mai aromata
Daca vrei aroma perfecta de la o cafea, aceasta cafea boabe Lavazza ar trebui sa fie alegerea perfecta.
Cafea Boabe Lavazza Super Crema
VEZI PRETULVEZI PRETUL

 

beanzcafe.ro

 

Lavazza Qualita Rossa cafea boabe 1kg

VEZI DETALII SI PRET

Zilele tale ar putea fi mai ușoare dacă alegi să iți petreci diminețile cum se cuvine. Cafeaua este un mod prin care poți să iți transformi ziua intr-una mai bună în doar câteva minute.

Cafeaua boabe Lavazza Qualita Rossa are la baza un amestec unic de boabe de cafea arabica si robusta, cu ușoare arome de ciocolata și fructe care îți vor încânta papilele gustative.

Este potrivită tuturor modurilor de preparare a cafelei, atât manual cât și la filtru sau espressor. Are un nivel mediu de prăjire și este recomandată în special rețetelor de cappucino și latte macchiato.
Lavazza Qualità Rossa este o cafea al cărui proces de prăjire se petrece chiar în orașul olimpic Turin.

Mod de preparare:

  • Bineînțeles, este la libera alegere modul de preparare. Aceasta se prepara ca orice alt tip de cafea, fie la ibric, filtru sau espressor.

Mod de prezentare:

  • Vine ambalată într-o pungă vidată de 1 kilogram și are un termen de valabilitate de 18 luni.

Illy Espresso cafea macinata 250g

VEZI DETALII SI PRET

Fiecare dimineață este diferită și specială în felul ei, însă dacă ești un adevărat iubitor al cafelei, singura rutină pe care ti-o poți crea este chiar o ceașcă de cafea., însă trebuie să alegi una care să îți însenineze zilele instant.

Illy Espresso cafea măcinată este o cafea care sigur îți va oferi un espresso de calitate, fix ca cel mai bun pe care l-ai savurat în Italia. De acolo provine și cafeaua Illy, cu un grad de prăjire medie, 100% arabica și cu aromă de ciocolată, pâine prăjită, caramel și aromă ușoară de flori.

Cutia din metal este special concepută pentru a asigura protejarea si păstrarea amestecului de cafea măcinată foarte fin și garantează un timp mult mai mare de conservare decât clasicele pungi.

Mod de preparare:

  • Acest tip de cafea se poate prepara în multe moduri, în funcție de preferințe. Mai exact, se poate pregăti la cafetieră, espressor, fierbător, dar și ibric.

Mod de prezentare:

  • Aceasta vine ambalată intr-o cutie metalică, cu un gramaj de 250 grame.

Cafeaua a aparut cu mai bine de 1000 de ani in urma in Orientul Mijlociu fiind consumata de catre toate paturile sociale. Desi ea a fost considerata prima data un aliment, cu timpul locul cafelei a trecut la bauturi. Ea a fost descoperita intamplator de catre un pastor care a observat comportamentul agitat al animalelor sale dupa ce mancau planta. Denumirea initiala a fost de “Kaffa”, undeva pe langa Etiopia urmand sa se raspandeasca in Yemen, Arabia, Egipt si chiar in India.

Cafeaua a fost adusa in Europa prima data in Venetia de catre negustorii arabi. De-a lungul timpului succesul cafelei a fost presarat cu numeroase controerse ce vizau consumul de cafea din diferite motive. De exemplu, Vaticanul a interzis o perioada consumul cafelei pe motiv ca aceasta este bautura musulmanilor, iar in prezent, in Germania, mai exact in Hamburg, cafeaua sub forma de apsule este interzisa din cauza poluarii. Argumentul este ca aceasta cafea capsulata se pare ca produce mai mult pagube poluarii decat sa binedispuna consumatorul, la 6g de cafea fiind folosit plastic in cantitate de 3g. Plasticul folosit la capsule este o combinatie din plastic si aluminiu, fiind foarte greu de reciclat.

Aproape jumatate din cantitatea de cafeaua comercializata la nivel global provine din Africa de Sud, Brazilia si Columbia. Culturile de cafea necesita multa apa mai ales in perioada de vegetatie maxima iar una dintre cele mai apreciate cafele este cea din America Centrala iar aroma cafelelor difera in functie de altitudinile la care este plantata planta de cafea.

Cel mai mare producator de cafea din lume este reprezentat de Brazilia, tara care are clima propice cultivarii cafelei, iar aromele de ciocolata si caramel au facut ca aceasta cafea din Brazilia sa fie una dintre cele mai apreciate.

Cafeaua boabe este de 2 feluri: cafeaua Arabica si cafeaua Robusta. Sunt doua soiuri culese diferit, au gusturi diferite si au si moduri diferite de folosire.

cafea robusta si arabica

Cafeaua arabica

Aceasta specie de cafea este cea mai raspandita specie de cafea,reprezentand doua treimi din productia mondiala de cafea, fiind originara in Africa. Se mai cultiva si in America Latina. Calitatea superioara a fructelor plantei de cafea arabica o face sa fie cel mai cultivat soi de cafea.

Tara de origine a acestei cafele da si gustul acesteia. Fiecare tara da un gust si o aroma anume cafelei rezultate in urma plantatiilor.

Aroma cafelei arabica este bogata, foarte parfumata si dulce. Concentratia de cafeina din acest soi de cafea este mai mica decat concetratia de cafeina din soiul robusta.

GAMA COMPLETA DE CAFEA ARABICA

 

Cafeaua Robusta

Acest soi de cafea reprezinta diferenta de procent comercializata la nivel mondial,fiind un soi mai rezistent la daunatori si la diferente mai mari de temperaturi. Planta de cafea robusta ofera o cantitate mai mare de cafea fata de soiul arabica. Astfel, putem obtine o cantitate mai mare de cafea robusta fata de cafea arabica per aceeasi suprafata cultivata.

Cafeaua robusta este mai usor de ultivat fiind mai putin sensibila la temperaturi mari si totodata se comporta mai bine cultivata la altitudini mai mici. Pentru ca, cantitatea de cafea rezultata din plantatie este mai mare fata de soiul de cafea arabica, pretul acestei cafele este semnificativ mai mic.

Gustul acestei cafele este unul puternic, ceea ce face sa nu fie pe placul tuturor consumatorilor si totodata sa fie foarte usor recunoscuta. Acest soi de cafea este recomandat sa fie folosit cu un espressor.

Fiecare specie de cafea are calitatile ei si o face diferita pentru fiecare consumator. Asta nu inseamna ca una este mai buna decat cealalta, exact asa cum spuneam initial, “a fi buna sau nu” este relativ. O cafea buna pentru mine, cu o intensitate mare poate fi o cafea proasta pentru o alta persoana, care este adepta unei cafele cu o intensitate mai mica sau mai aromata.

Pentru a savura gustul unei cafele sunt multi pasi pe care ii parcurge pana ajunge la noi in ceasca. Cafeaua trebuie culeasa, trebuie prajita, rajnitata si apoi savurata. Pe langa pasii pe care ii parcurge cafeaua, sunt si multe aspecte de care trebuie sa tinem cont pentru a savura cea mai buna cafea.

GAMA COMPLETA DE CAFEA ROBUSTA

Prajirea cafelei

cafea prajitaCel mai important aspect cand vine vorba de prajirea cafelei o reprezinta prospetimea boabelor verzi de cafea. Multi producatori trec pe ambalaj data prajirii, insa foarte putini, aproape deloc nu sunt cei care trec si data recoltarii boabelor de cafea. Este primul pas pe care il putem face atunci cand spunem despre un producator ca este sau nu serios. Asumandu-si toate aceste lucruri iti garanteaza o anume calitate a produsului finit, calitate care se regaseste si in pretul final al cafelei.

Sunt informatii carora boabele verzi de cafea sunt pastrate pana la 12 luni de la data recoltarii fara a-si pierde din proprietati, altii spun ca pot fi pastrate un timp mult mai indelungat pana pot fi prajite. Nimic concret in aceste declaratii pentru ca nu putem verifica.

Cafea proaspat prajita este un termen impropriu folosit deoarece dupa prajirea cafelei se spune ca este bine sa se pastreze 1 saptamana, maxim 2 saptamani pentru a pierde din dioxidul de carbon ce se acumuleaza in bobul de cafea in timpul prajirii. In acest interval, bobul de cafea atinge punctul maxim de calitate si intensitate.

Altii spun ca prin trecerea celor 2 saptamani de la prajirea cafelei se pierde din aroma si taria cafelei. Sunt feedback-uri date de persoane care au baut cafea la o zi dupa prajire si aceleasi persoane care au baut cafeaua la 2 saptamani dupa prajire, culmea, unii spun ca intr-adevar este mai aromata si mai buna cafeaua dupa cele 2 saptamani lasata de la prajire.

Inainte de a praji cafeaua, aceasta trebuie sa fie sortata in 2 categorii, categorii ce reies din modul de preparare al cafelei, mai exact: brew (cafeaua la filtru) si espresso.

Sunt multe moduri de preparare a cafelei, fie ca este vorba de un consumator amator, fie ca este vorba de un inrait al cafelei, persoana ce cu greu poate fi pacalita de calitatea unei cafele. Enumar doua variante de prepapare a cafelei, zic eu, cele mai populare.

VEZI AICI GAMA COMPLETA DE CAFEA

Cafeaua la ibric

cafea ibric

Pentru majoritatea dintre noi, istoria cafelei porneste de la aragaz, cafeaua la ibric. Si nu ibricul din zilele noastre ci o cafea la ibricul din inox, pe care toata lumea il avea in casa. Povestea o stim cu totii, cafeaua macinata cumparata la suta de grame de la magazinul din coltul strazii, cafea pe care ti-I macina pe loc. Alegeai tipul de cafea, care de multe ori era doar unul singur, apoi ti-l macina in rasnita automata de la magazin, urmand sa fie preparata acasa.

Lucrurile s-au schimbat, pretentiile au crescut iar oferta de pe piata este nemarginita. Pentru a prepara o cafea la ibric ai nevoie in primul rand de un ibric. Se poate gasi in orice supermarket, la preturi derizorii sau la preturi ce depasesc 100 lei. Diferenta dintre ele o face calitatea materialului, design-ul sau formele in care se gaseste. Desigur, nu este nevoie de vreun ibric super scump, chiar daca intr-adevar are impac asupra calitatii cafelei, dar un impact nesemnificativ. Concluzia: cumpara un ibric din inox, care costa aproximativ 20 lei. Pentru a pregati cea mai buna cafea trebuie sa alegem tipul de cafea, sa fie proaspat macinata, sa fie de origine si pregatita asa cum ne place.

Indiferent care este reteta ta sau modalitatea de a prepara, cu siguranta o sa intalnesti persoane care iti spun ca cea mai buna cafea este alta si, tot asa. Tocmai pentru ca, cea mai buna cafea este ceva relativ spus, cea mai buna cafea tu poti decide care este, sa fie pe placul si gustul tau.

Reteta cea mai buna recomanda ca pentru a face cafeaua la ibric, cafeaua trebuie rasnita cat mai proaspat. Indiferent ca o rasniti acasa sau o cumparati din comert, de preferat este sa fie proaspata pentru a avea o calitate ridicata.

Modalitatea de preparare este simpla, adaugam apa, cafea, punem la fiert apoi punem intr-o ceasca si lasam sa se raceasca. Pasii i-am explicat pe repede-inainte tocmai pentru ca fiecare are un ritual anume de preparare a cafelei la ibric.

 

Cafeaua la espressor

espressoToti amatorii cafelei au baut cu siguranta in afara casei cel putin o cafea. Mare parte din aceste cafele, in proportie de 99% sunt cele facute la espressor. Unele cafele facute la un espressor de calitate superioara, altele facute la un espressor pe care multi dintre noi ne-am permite sa il cumparam.

Sunt multe cafenele cu renume unde cafeaua nu este ce ar trebui sa fie. Nu este o cafea de calitate din multe motive, cum ar fi: apa folosita nu este o apa de calitate, cafeaua folosita nu este cafeaua ce se recomanda a fi sau durata de viata a cafelei in espressor, care in anumite situatii sta cate 2,3 zile. Toate aceste aspecte duc catre rezultatul final: o cafea dezastruasa, calitativ, gust,aroma,etc.

Sunt multe povesti, care mai de care de speriat, unele la care nici nu te-ai gandi, povesti despre modalitatea de a insela cumparatorul final. Aici ma refer strict la cafeaua cumparata din cafenele, cafeaua facuta la espressor. Povesti care contin in retetele cafenelelor apa de la robinet, aparate pline de calcar sau, cafea cumparata din supermarket-uri la pret de 30 lei/kg si vanduta ca a fi o cafea de calitate superioara.

Asta nu inseamna ca nu gasim pe piata si cafea de calitate. Sunt multe si cafenelele care ofera pofticiosilor o cafea de calitate superioara, cafea aromata si cu un gust de invidiat, unele facute dupa retete proprii.

Tocmai din acest aspect cea mai buna cafea la espressor este cea facuta de tine. Cafeaua in care stii sigur ca pui o apa plata de calitate, folosesti un soi de cafea dedicat pentru espressor care sa iti ofere gustul, aroma si crema specifice cafelei folosite si, totodata, un espressor curat, fara depuneri de calcar si ingrijit.

Un espressor bun este cateva mii de lei, o medie de 2000 lei. Puteti gasi si espressoare la 1000 lei, care nu au atatea functii, nu ofera spumare automata a laptelui sau alte caracteristici la care poti gasi solutii inlocuitoare. Calitatea cafelei este resimtita atunci cand se face intr-un espressor de la un brand cu renume, care sa respecte cu strictete etapele efectuarii unui espresso.

Cel mai bun espresso este cel facut din cafea boabe proaspat macinata si, excludem cafeaua facuta din capsule sau pastile, exclus. Daca vrei un espresso adevarat alege o cafea boabe de calitate si adaug-o in espressor, apasa butonul si astepti cateva secunde. Rezultatul? Un adevarat amalgam de arome, un gust delicios si…..satisfactie deplina.