Cea Mai Buna Imprimanta in 2024

Cea mai vanduta
O imprimanta perfecta pentru acasa. Rapida, cu un design placut si foarte usor de configurat.
Xerox Phaser 3020, Wireless
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Cea mai buna
Una dintre cele mai bune imprimante Inkjet, cu tonner pentru 3 ani de zile.
Inkjet Color Epson EcoTank CISS L3110 CISS
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Cel mai bun pret
Un produs conceput inteligent si elegant, pentru a fi simplu si intuitiv de utilizat.
HP LaserJet Pro M15a
VEZI PRETULVEZI PRETUL

 

Daca pronunti sau te gandesti la cuvantul “imprimanta”, iti vin in minte imediat un birou si oameni imbracati elegant care isi printeaza contracte si/sau alte acte sau chiar un birou intr-o camera si adolescenti care isi printeaza referatele pentru scoala.

Desi traim vremuri moderne in care aproape totul se face in mediul digital, semnarea unei colaborari sau uneori prezentarea unei idei in fata unor oameni importanti se face tot prin intermediul suportului de hartie.

In plus, legile contabilitatii si cele ale avocatilor ne obliga sa avem printate, semnate sau stampilate in original actele importante care se arhiveaza pe perioade lungi de timp, uneori de pana la 10 ani. Astfel, imprimanta devine cel mai bun prieten si cel mai de incredere in momentele cruciale.

Imprimanta este un obiect indispensabil oricarui birou indiferent daca se lucreaza sau nu cu documentele clientilor, angajatorii tot vor avea nevoie de o imprimanta, macar pentru a printa contractele de munca pe care trebuie sa le semneze angajatii. Esentiala pentru viata de birou din orice firma, imprimanta si-a facut usor-usor loc in fiecare casa pentru a fi folosita in scopuri personale.

Elevii si studentii stiu mai bine cand o imprimanta le-ar fi salvat drumurile repetate si banii cheltuiti pe copiile xerox la centrul de copiere din oras. De aceea, cei mai multi au incercat pe cat posibil sa isi echipeze camera cu cea mai buna imprimanta la cel mai ieftin pret.

Alegerea unei imprimante este dificila cand vine vorba de printari alb negru sau color si alte operatii cum ar fi copierea xerox si scanarea unor documente. O imprimanta care face toate aceste operatiuni se numeste multifunctionala si are un pret mai ridicat. Pe piata se gasesc o multime de imprimante si fiecare ofera o experienta deosebita, adica printarea documentelor la o buna calitate si un consum cat mai mic de tus fie el color sau alb negru.

Exista cateva elemente de care este bine sa fiti avizat inainte de a lua orice decizie de achizitie. Imprimantele sunt diferite si rezultatele pe care le aduc depind foarte mult de caracteristicile mentionate in cartea lor de instructiuni. Desi un cumparator neavizat poate crede ca un cost al imprimantei inseamna achizitia initiala, de fapt lucrurile stau diferit. Imprimanta are nevoie de reincarcari de cartuse sau schimbari periodice de cartuse, hartie si eventual reparatii.

Pentru a va ajuta sa faceti cea mai buna alegere avand un raport calitate-pret excelent, va punem la dispozitie topul nostru de produse si Ghidul cumparatorului pentru a fi un cumparator avizat si responsabil.

Xerox-Phaser-3020,-WirelessVEZI DETALII SI PRET

Aceasta imprimanta este ideala pentru persoanele care vor sa economiseasca timp si spatiu datorita modelului compact si dimensiunilor reduse pe care le are. Un mare avantaj pe care il detine este lipsa cablurilor. Ea este o imprimanta Wireless (desi ofera si posibilitatea conectarii prin cablu USB), ceea ce face ca montarea si utilizarea ei sa fie cu mult mai rapide comparativ cu o imprimanta care se conecteaza exclusiv prin USB, sa nu mai vorbim de posibilitatea de a o muta dupa bunul plac.

Imprimanta Xerox Phaser 3020 este compatibila cu Windows, Linux si Mac OS, iar daca vorbim despre consumabile, ea poate printa hartie in format A4 si functioneaza cu un singur cartus all-in-one care este si reincarcabil. Pe langa hartia obisnuita, ea poate accepta si carton, hartie de bumbac, reciclata, hartie groasa/subtire, reciclata, colorata, preimprimata, plicuri sau etichete.

Viteza de printare este mare, de 20 ppm, o optiune perfecta pentru momentele in care te grabesti sau ai nevoie urgent de o copie. Tot din acest punct de vedere, utilitatea ei sporita se remarca si prin noile tehnologii de care dispune. Poti sa iti conectezi laptopul, telefonul sau/si tableta (in acelasi timp) la imprimanta, chiar si acolo unde nu exista o retea wireless.

Calitatea printului este cel putin foarte buna. Rezolutia cu care sunt imprimate atat textele, cat si elementele ce tin de grafica este de pana la 1200 x 1200 dpi. Aceasta ofera o adevarata experienta la vederea printului.

O informatie pretioasa mai ales pentru iubitorii de tehonolgie se refera la puterea procesorului acestei imprimante, de 600 MHz si memoia de 128 MB.

Tava de alimentare cu hartie poate tine pana la 150 de coli, iar la iesire are o capacitate de 100 de coli.

PRO:

  • Model compact;
  • Conectivitate Wireless;
  • Calitatea buna a printului;
  • Compatibilitatea cu mai multe sisteme de operare.

CONTRA:

  • Cartusul se termina destul de repede.

HP-LaserJet-Pro-M15aVEZI DETALII SI PRET

O a doua varianta de imprimanta nu vine cu posibilitatea conectarii wireless, insa este potrivita pentru aceia care doresc o calitate deosebita a printului, care vor sa economiseasca spatiul si care nu dispun de un buget prea mare. Astfel, raportul calitate/pret este unul cat se poate de echilibrat.

Imprimanta laser monocrom HP LaserJet Pro M15a dispune de viteza de printare de pana la 18-19 ppm, ceea ce este un mare avantaj pentru persoanele care au nevoie de hartiile imprimate intr-un timp scurt. Nu doar designul elegant si minimalist fac aceasta imprimanta sa fie instant dorita de cumparatori, ci inclusiv simplitatea si intuitivitatea pe care le ofera la utilizare.

Un mare atu pe care il detine este functia HP Auto-On/Auto-Off, conceputa pentru a te ajuta atat pe tine, cat si planeta prin tehnologia care economiseste energia electrica. Acest lucru nu influenteaza insa calitatea exceptionala printului final sau viteza incredibila de printare. Imprimanta functioneaza cu un cartus de toner original HP, care vine preinstalat. Mare atentie atunci cand doriti sa schimbati cartusul ca acesta sa fie un cartus cu cip original HP.

Ea poate imprima hartie in formatul A4, plicuri, carti postale sau etichete si este, de asemenea, compatibila lu Windows, Mac OS si Linux. O puteti alimenta cu un numar maxim de 150 de coli si primiti la iesire un maxim de 100 de coli.

Daca ne referim la specificatii mai tehnice, putem mentiona puterea procesorului de 500 MHz si memoria de 8 MB a acesteia.

Favorita pentru dimensiunile reduse, aceasta imprimanta are si o capacitate de printare foarte mare, de 8000 de pagini/luna (acesta fiind ciclul maxim). Pentru aceia care nu au o asemenea nevoie este recomandat sa ramana la un numar de 1000 de pagini/luna.

PRO:

  • Foarte mica;
  • Calitatea printului foarte buna;
  • Viteza mare de printare;
  • Compatibilitatea cu mai multe sisteme de operare.

CONTRA:

  • Nu are posibilitatea conectarii wireless.

Multifunctional-Inkjet-Color-Epson-EcoTank-CISS-L3110-CISSVEZI DETALII SI PRET

Cea mai scumpa alegere de pana acum, insa cu o calitate pe care nu am mai intalnit-o. Aceasta imprimanta este livrata cu cerneala care sa ajunga pentru trei ani. Acest mare avantaj de va ajuta sa economistesi cu pana la 90% din costurile cartuselor inlocuite sau reumplute constant. Aceasta tehnologie ofera echivalentul a 82 de cartuse pentru o imprimanta normala pentru ca are un rezervor de cerneala foarte mare si realizat astfel incat riscul scurgerilor este redus la minim. Pentru a va face o idee, aceasta imprimanta poate printa cu un rezervor plin un numar de 8100 de pagini alb-negru si 6500 de pagini color.

Rezervorul pentru cerneala este pozitionat in partea din fata a imprimantei, ceea ce o face sa fie compacta, te ajuta sa vizualizezi cata cerneala a mai ramas si poti ajunge usor sa reumpli. Acesta este conceput astfel incat umplerea cu cerneala sa se realizeze fara scurgeri sau murdarie. In plus, recipientele asigura umplerea corecta intre rezervor si culoarea potrivita.

Acest echipament este 3-in-1, astfel ca puteti beneficia atat de imprimare, cat si de scanare si copiere. Conectivitatea se face prin cablu USB si este compatibil cu Windows si Mac OS. Ea poate printa pe hartii de tipul A4, A5, A6, plicuri, coli fotografice. Capacitatea tavii de hartie la iesire este de doar 30 de coli, iar la intrare de 100 (daca este vorba de hartie pentru fotografii, imprimanta va suporta doar 20).

Este prima imprimanta din cele recomandate care nu este laser, insa capul de imprimare Epson Micro Piezo este unul precis, putand printa la o rezolutie de pana la 5760 x 1440 dpi.

Viteza de printare este de 33 ppm pentru monocrom si 15 ppm pentru color si poate va ganditi ca deja sunt foarte multe pe care aceasta imprimanta le poate face si, contrat asteptarilor, nu este o imprimanta mare, ci din contra, are un design compact care te ajuta sa-i gasesti usor un loc.

PRO:

  • Rezervorul mare pentru cerneala care economiseste 90% din costurile de imprimare;
  • Printare color;
  • Functie de scanare/copiere;
  • Reumplere usoara a recipientelor de cerneala.

CONTRA:

  • Pretul putin cam mare.

Tipul Imprimantei

Luandu-ne dupa modul in care functioneaza exista doua tipuri foarte diferite de imprimante: laser si inkjet.

  • Laser: acest tip de imprimanta foloseste un fascicul laser pe care il trimite celulelor fotoreceptoare pentru a imprima hartia. De obicei sunt mai scumpe decat celelalte, dar ofera o printare mult mai rapida si sunt recomandate pentru printarea documentelor ce contin mult text sau in integralitate text. Functioneaza cu un toner care se va consuma si va fi reincarcat sau schimbat.
  • Inkjet: Acest tip de imprimanta foloseste stropi de dimensiuni mici de cerneala pentru a imprima pe hartie. Sunt de obicei mai ieftine si merita folosite pentru poze deoarece dau culoare celor mai frumoase amintiri intr-un mod cat se poate de viu. Functioneaza cu un cartus care se reincarca sau se schimba, dupa caz.

Functionalitati

Daca scopul primar al unei imprimante este imprimarea sau printarea, de fapt mai poate oferi si alte lucruri cum ar fi:

  • Copiere: de obicei vine la pachet cu orice imprimanta si te va scuti de drumuri inutile la centrele xerox care taxeaza mai mult decat este normal. Poti copia atat documente, cat si poze, alb negru sau color dupa cum ai nevoie.
  • Scanare: atunci cand ai nevoie sa trimiti un document in format PDF sau JPG unei persoane pe mail, functia de scanare te scapa de griji. In maxim 3 minute ai trimis mailul salvator si ai semnat colaborarea.
  • Fax: aceasta functie este mai rar intalnita deoarece nu foarte multe persoane stiu sa foloseasca sau au nevoie sa foloseasca aceasta functie. Este utila cand ai nevoie sa trimiti sau sa primesti documente prin fax.
  • Duplex: inseamna de fapt printarea pe ambele parti ale coalei de hartie. Poti selecta acest lucru din setarile programului sau o poti face manual intorcand foaia la fiecare printare si apasand butonul Continua pentru a printa pe verso.
  • ADF: acronimul de la Automatic Document Feeder inseamna de fapt ca imprimanta isi ia singura colile din teancul pe care i-l pui la dispozitie si ori le scaneaza, ori le copiaza pe toate in mod automat. Este util cand ai nevoie de un proces rapid pentru un numar destul de mare de documente.

 

Culoare Printare/Copiere

  • Color: poti printa sau copia color documentele, dar trebuie sa stii ca iti va consuma rapid cartusul si este mai bine sa o folosesti doar cand ti se cere expres asta. Cartusul color este mai scump la schimbare si la reincarcare.
  • Alb-negru: poti printa sau copia monocrom pentru a economisi cartusul alb-negru. Astfel il vei folosi cat mai mult si vei economisi costurile de reincarcare sau schimbare a cartusului.

 

Formatul Hartiei

Poti printa in format A4, dar si in A3 sau A6, dupa dorintele si nevoile tale. Este nevoie de hartie speciala.

 

Conectivitate

Pentru a printa un document este nevoie sa conectezi imprimanta la un dispozitiv pe care le-ai stocat in prealabil. Dispozitivul de pe care poti printa poate fi un calculator/laptop, tableta sau un telefon.

Conexiunea poate fi de 3 feluri:

  • USB: vei avea nevoie de un cablu usb ale carui capete sa intre in slotul imprimantei si cel al dispozitivului pentru a le conecta
  • In retea: poti lega imprimanta la mai multe calculatoare care sunt legate in retea. Aceasta optiune este de obicei folosita in scop profesional.
  • Wireless: cea mai noua, mai moderna si mai rapida conexiune, dar care are un pret mai mare.

 

Capacitate si Viteza de Printare

  • Capacitatea se refera la numarul maxim de copii pe care le poate efectua in decursul unei luni. De obicei se situeaza in urmatoarele intervale: sub 1000 copii/luna, sub 5000 copii/luna sau peste 10.000 copii/luna. Pentru uzul personal o capacitate de sub 1000 copii/luna este suficient, dar pentru uzul intr-o companie este nevoie de un volum cat mai mare.
  • Viteza de printare se refera la numarul de pagini pe care le poate printa pe minut si acest numar este prevazut in descrierea tehnica a imprimantei.

 

Consumabile

O imprimanta functioneaza consumand continutul unui cartus/toner. In fisa tehnica este prevazut ce tip de cartus este potrivit pentru fiecare tip de imprimanta. Cea mai buna imprimanta are un cartus care se poate reincarca si astfel costurile de folosire sunt diminuate significativ.

 

Alte Caracteristici

  • Capacitate tava alimentare si tava de iesire: imprimantele laser au tavi cu o capacitate mai mare ceea ce inseamna ca pot printa un numar mare de pagini in mod rapid si eficient. De obicei pot primi 100 coli sau mai multe sute de coli.
  • Rezolutia: indicatorul in care se exprima calitatea imprimarii sau copierii se refera la rezolutia dpi – dots per inch si inseamna cati pixeli pot incapea pe o suprafata de un inch. O rezolutie mai mare inseamna o calitate mai mare si o definire mai buna a detaliilor. Este foarte importanta atunci cand persoana in cauza lucreaza foarte mult cu imagini sau poze si au nevoie de claritate si calitate pentru a vinde ceea ce printeaza.
  • Panou digital: imprimantele care sunt prevazute cu copiator si scanner – multifunctionalele, au de obicei un mic display LCD. Aici setarile pot fi facute in mod digital.
  • Zgomotul provocat: o imprimanta mare, de uz industrial face un zgomot infernal in timp ce isi face treaba.
  • Drivere: inainte de a o putea folosi vei avea nevoie de drivere pentru sistemul tau de operare si tipul acela de imprimanta. De obicei driverele necesare vin in cutia imprimantei sau se gasesc pe site-ul producatorului in mod gratuit daca nu au fost incluse in cutie si pret. Driverul face calculatorul sa recunoasca imprimanta la fiecare conectare si sa o poti folosi pentru printare.
  • Garantia: acest lucru este ultimul in lista deoarece vine la fiecare achizitie de la producator si are o durata de cel putin doi ani. Uneori poate fi si extinsa prin achitarea unei sume aditionale de bani.

Cea mai buna imprimanta nu este cel mai usor lucru de gasit, dar cunoscand se inseamna fiecare specificatie, chiar si un cumparator care nu stia despre ce este vorba poate face cea mai buna achizitie din punct de vedere al raportului calitate-pret.

O imprimanta cu adevarat buna are mai multe functii, ofera rezultate de calitate, consuma putin toner si este ieftina atat la achizitie, cat si la reincarcarea sau schimbarea cartuselor. Imprimanta ideala nu exista, dar putem alege cea mai buna optiune de pe piata la un anumit moment in conformitate cu ce nevoi avem, dar si corelat cu bugetul pe care il vom aloca.

Speram ca informatiile din Ghidul cumparatorului sa va ajute sa luati o decizie care sa va satisfaca nevoile la cel mai inalt nivel.