Cea mai buna periuta de dinti electrica in 2024

Cea mai cumparata
Este accesibila ca pret si are un raport pret-calitate foarte buna ce o face sa fie foarte apreciata de catre utilizatori.
Oral-B PRO 500 Cross Action
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Oral-B Pro 7000
Cea mai buna
Construita din materiale de buna calitate si designul pe care il are fac sa fie o periuta de dinti mai deosebita.
Oral-B Pro 7000
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Philips Sonicare Protective Clean HX6850/34
Cel mai bun pachet
Este un pachet compus din 2 periute de dinti ce te face sa uiti de grija periutei iubitului/iubitei. Foarte buna calitate si pret.
Philips Sonicare Protective Clean HX6850/34
VEZI PRETULVEZI PRETUL

 

Igiena orala este unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand vine vorba de sanatate si aspect fizic. In zilele noastre, oamenii sunt din ce in ce mai interesati de aspectul fizic. Dintii sunt o zona extrem de importanta atunci cand vine vorba de prima impresie pe care o lasam celorlalti.

Desi stim cu totii ca spalatul dintilor zilnic este o necesitate pentru a avea dintii sanatosi, uneori trebuie sa facem mai mult de atat. Spalatul pe dinti in mod regulat cu o periuta de dinti normala nu este suficient pentru a avea cei mai curati si ingrijiti dinti. Studiile au aratat ca periutele de dinti electrice sunt mult mai eficiente in eliminarea reziduurilor alimentare din spatiile interdentare. Din ce in ce mai multi cumparatori se indreapta spre aceste periute electrice de dinti.

Sa nu uitam ca, pe langa o periuta de dinti electrica buna trebuie sa consultam periodic si medicul stomatolog pentru a pastra o igiena dentara buna.

Pe piata din tara noastra exista o multime de produse de acest fel, dar asta nu face decat sa iti ingreuneze decizia. Pentru a te ajuta sa cumperi cea mai buna periuta electrica de dinti iti recomandam cateva criterii pe care le poti lua in considerare.

 

periuta de dinti Oral-B Pro 500

VEZI DETALII SI PRET

Periuta de dinti electrica de la Oral-B este o periuta foarte accesibila ca pret. Are un raport calitate-pret foarte bun, ceea ce face ca periuta sa fie foarte apreciata si cumparata. Are un singur mod de periere, ceea ce face ca periajul sa nu fie unul profesional. Este un mic dezavantaj fata de alte periute electrice de dinti care au mai multe moduri de periaj.

Acest model de periuta electrica este destinat adultilor. Se incarca foarte usor cu ajutorul standului din pachet, incarcarea se face wireless. Bateria descarcata este anuntata cu ajutorul unui led ce te atentioneaza ca trebuie sa o pui la incarcat. Astfel, eviti situatiile neplacute in care vrei sa folosesti periuta si te trezesti in mijlocul periajului ca nu mai ai baterie.

Faptul ca are un acumulator o face sa fie mult mai buna decat o periuta de dinti pe baterii.
Cronometrul integrat ajuta ca periajul sa se faca exact cat recomanda medicii stomatologi, cele 2 minute. Pe langa asta, are un cronometru in maner ce vibreaza la fiecare 30 de secunde. Acest lucru te avertizeaza ca trebuie sa schimbi cadranul de periaj.

Modelul de periuta electrica Orab-B PRO 500 are un mare avantaj cand vine vorba de capetele de periaj. Pentru acest model se potrivesc toate capetele de la Oral-B, ceea ce face ca schimbatul capetelor la 3 luni sa nu fie foarte greu de facut. Poti alege oricare capat care crezi ca se potriveste periajului pe care vrei sa il faci.

Din pacate acest model nu are un senzor de presiune. Acest lucru face ca periajul sa se faca dupa cum simte fiecare ca trebuie sa puna presiune pe dinti si pe gingii. Este un minus pentru aceasta periuta electrica, dar nu este un minus atat de mare incat sa nu o faca sa fie dorita de utilizatori.

PRO:

  • Pachet complet
  • Pret accesibil;
  • Cronometru incorporat;
  • Led baterie descarcata;
  • Se poate folosi orice capat de la Oral-B.

CONTRA:

  • Un singur mod de periere;
  • Nu are senzor de presiune.

periuta electria Oral-B Pro 7000

VEZI DETALII SI PRET

Conform caracteristicilor trecute de producator, aceasta periuta de dinti promite sa indepartezi tartru asemenea unui periaj profesional. Construita din materiale de buna calitate si designul pe care il are fac sa fie o periuta de dinti mai deosebita.

Periuta de dinti electrica Oral-B Pro 7000 ofera o curatare 3D cu ajutorul celor 40 000 pulsatii si 8800 oscilatii pe minut. Oscilatii sunt cele care ajuta cel mai mult la indepartarea placii si combaterea gingivitei.
Faptul ca aceasta periuta de dinti curata dintii foarte bine se simte de la primele utilizari. Dupa cateva saptamani de folosire zilnica se pot vedea imbunatatiri ale starii de sanatate ale dintilor si gingiilor.

Pachetul este complet si este compus din periuta de dinti, 5 capete, un timmer cu ceas, un stand de incarcare wireless dar si o trusa de calatorie. Toate aceste accesorii fac din acest model sa fie unul perfect pentru o curatare ca la carte.

Daca in timpul periajului se pune presiune prea mare pe dinti sau gingii, senzorul de presiune cu care este dotata aceasta periuta te avertizeaza luminos ca presiunea este prea mare. Totodata, acest senzor duca la scaderea vitezei de rotatie, astfel protejand gingiile.

Tehnologia Bluetooth usureaza folosirea acestui model de periuta electrica. Se poate conecta cu usurinta la orice smartphone si poate oferi informatii in timpul real despre periaj. Totodata se poate accesa un istoric de periere si astfel poti vedea anumite statistici legate de periajul zilnic.

Timmerul incorporat atentioneaza atat la fiecare 30 de secunde ca e timul sa schimbi partea de periat, dar si la sfarsitul celor 2 minute de periaj ca e timpul necesar s-a terminat.

Ca periajul sa fie perfect facut de catre oricine, cele 5 capete cu care vine la pachet periuta de dinti Oral-B Pro 7000 sunt completate de 6 programe de periere. Programele de curatare sunt dedicate fiecarui tip de periere: curatare zilnica, curatare profunda,  sensitive, albire, ingrijirea gingiilor dar si curatarea limbii.

Ca totul sa fie perfect, la aceasta periuta de dinti se potrivesc toate modelele de capete de la Oral-B, ceea ce face ca periajul sa fie mai placut ca niciodata.

Pachet complet (inclusiv trusa de calatorie)

PRO:

  • 5 capete;
  • 6 programe de periaj;
  • Timmer;
  • Bluetooth;
  • Senzor de presiune;
  • Calitate premium.

CONTRA:

  • Pretul putin cam ridicat.

periuta electrica Philips Sonicare

VEZI DETALII SI PRET

Periuta electrica de la Philips promite sa aduca un plus mare in albirea dintilor. Capatul de periere W Optimat White ajuta la indepartarea petelor de pe dinti si dau un rezultat placut dupa numai o saptamana de utilizat.

Personalizarea periajului in functie de nevoile proprii te fac sa alegi unul dintre cele 3 moduri de periere.

Pe langa protectia fireasca a dintilor la periaj, aceasta periuta electrica promite atentie maxima si pentru plombe, aparatele dentare si fatetelor. Tehnologia sonica de la Philips face toate aceste lucruri si ajuta la prevenirea cariilor si protejeaza sanatatea gingiilor.

Philips Sonicare prin miscarile de periere indeparteaza placa bacteriana si ofera o curatare zilnica exceptionala.

In timpul periajului se intampla sa nu sesizezi ca pui o presiune prea mare pe dinti sau gingii. Acest lucru este atentionat imediat de periuta electrica de dinti Philips Sonicare HX6850/34 prin senzorul de presiune cu care este dotata.

Schimbarea capetelor la cele 3 luni recomandate de catre medicii stomatologi, nu trebuie sa te mai preocupe. Acest model de periuta de dinti vine insotita cu o tehnologie foarte avansata, BrushSync. Aceasta tehnologie iti indica luminos pe maner ca e timpul sa inlocuiesti capatul folosit la periere. El monitorizeaza cat timp ai folosit si cat de intens a fost periajul.

Timmerul este si el un mare plus pentru aceasta periuta electrica de dinti si face ca periajul zilnic sa se faca cele 2 minute recomandate si sa se schimbe zona de periere la momentul potrivit.

Ca totul sa fie perfect, periuta electrica de dinti de la Philips vine la pachet cu o trusa premium de depozitare si transport.

PRO:

  • Pachet complet cu 2 periute de dinti;
  • Trusa depozitare;
  • Senzor presiune;
  • Indicator baterie;
  • Bateria tine +7 zile;
  • Timmer;
  • 3 programe.

CONTRA:

  • Nu sunt diferentiate periutele intre ele pentru a fi usor de folosit;
  • Un singur incarcator;
  • Nu se gasesc foarte usor capetele de curatare.

 

Cum alegem cea mai buna periuta electrica de dinti?

Capetele de periere

Cand alegi cea mai buna periuta electrica de dinti, cel mai important lucru de departe este sa alegi una care sa aiba capete de periere cu diverse texturi si forme pentru a-ti asigura cea mai buna curatare. Periutele de dinti clasice au de obicei un singur tip de forma sau textura, dar cele electrice vin cu o gama variata din care ai de ales. La inceput te vei simti coplesit deoarece nu vei stii exact ce cauti sau ce ti s-ar potrivi cel mai bine, dar totul are o rezolvare.

Totul depinde de preferintele personale si mai ales de problemele pe care vrei sa le rezolvi sau la care ai vrea periuta sa fie „atenta.” De exemplu, daca ai probleme cu sangerarea gingiilor vei dori ca periuta electrica de dinti sa nu iti agraveze aceasta problema, ci sa te ajute sa te speli pe dinti fara sa simti disconfort.

Medicii stomatologi recomanda ca persoanele cu dintii sau gingiile sensibile sa foloseasca o periuta moale, pentru a nu agrava situatia. Cand vine vorba de perii cu textura medie, acestea sunt perfecte daca scopul tau principal este sa inlaturi eficient placa de tartru. Periile ovale sau rotunde, care au perii de lungimi diferite iti vor fi cel mai bun prieten atunci cand iti doresti o mai buna curatare a spatiilor dintre dinti si, mai ales a celor dintre dinti si gingii.

Modurile de periaj

In ceea ce priveste periutele electrice de dinti, modul de periere este extrem de important deoarece utilizatorul nu mai are cum sa il modifice daca nu ii place sau ii provoaca disconfort. Cel mai bine este sa alegi o periuta care iti da optiunea de a alege intre diverse viteze sau niveluri de presiune asupra dintilor si gingiilor. Astfel, vei putea alege intre oscilatii mai ferme sau mai rapide care te vor ajuta sa obtii acea curatare profunda pe care o cauti.

Totusi, daca stii ca ai gingii sensibile sau dinti care prezinta dureri la periaj, cel mai bine este sa apelezi la periutele eletrice cu oscilatii putin mai lente si care nu iti vor oferi o presiune prea mare in timpul curatarii profunde. Cand vorbim de cea mai buna periuta electrica de dinti, aceasta ar trebui sa iti ofere personalizarea experientei de periere, in functie de situatia danturii tale si implicit a problemelor pe care le cunosti deja.

Performanta

Orice dispozitiv electronic are un anumit nivel de performanta si rezultatele oferite vor depinde de aceasta. De exemplu, periuta de dinti Oral-B este singura de pe piata care iti va oferi o curatare 3D prin miscarile oscilante de rotatie. Un studiu independent a relevat faptul ca astfel va inlatura cu 22% mai multa placa bacteriana decat alte periute electrice, cu 32% mai eficienta in imbunatatirea sanatatii gingiilor, iar cu 33% mai eficient prin faptul ca ajunge la acele resturi de mancare din spatiile inaccesibile.

Periutele electrice care functioneaza cu vibratii laterale sunt apreciate de cumparatori, dar in final cea mai buna evaluare a performantei unei periute electrice este starea de sanatate generala a dintilor si gingiilor.

Usurinta la utilizare

Periuta electrica trebuie sa ne faca periajul mai usor si mai eficient, mai ales daca vorbim de utilizatori copiii care abia invata cum sa isi perieze dintii. Periuta electrica de dinti trebuie sa fie usor de utilizat, confortabila si sa nu necesite mari eforturi de intretinere. Pentru utilziatorii aflati la prima lor periere cu acest dispozitiv, prima experienta poate parea ciudata. De obicei, periutele electrice sunt destul de puternice si trebuie folosite cu mai mare grija pentru a nu rani dintii sau gingiile. Cele mai bune modele au programe inteligente care vor face tranzitia de la periuta traditionala la cea electrica mult mai usoara.

AICI GASESTI GAMA COMPELTA DE PERIUTE ELECTRICE DE DINTI

Adulti sau copii

Periutele electrice de dinti sunt diferite pentru adulti sau copii in ceea ce priveste utilizarea lor. De regula sunt destinate uzului de catre adulti, dar pot fi folosite si de copii daca i se schimba capul de periere cu unul moale si se selecteaza un program de periaj delicat.

Timer

Periutele electrice vin de obicei cu functii si caracteristici speciale, care te ajuta sa ai un periaj cat mai confortabil si care sa iti curete cat mai bine dintii si spatiile interdentare. O astfel de functie utila este timerul care te va ajuta sa stii cand ti-ai periat dintii pentru doua minute intregi. De obicei acest timer te avertizeaza scotand un sunet distinct la fiecare 30 secunde pentru ca tu sa stii ca trebuie sa schimbi zona de periere si astfel vei peria uniform intreaga gura, ceea ce ne recomanda toti medicii stomatologi.

Accesorii

Cele mai profesionale periute de dinti electrice vin la pachet cu accesorii care sa iti personalizeze experienta si care iti ofera o mai mare libertate. De regula, accesoriile te vor ajuta sa poti calatori cu periuta electrica in siguranta oriunde te-ai duce. Vei avea nevoie de o husa de protectie si mai ales de un incarcator portabil. Majoritatea periutelor de dinti electrice contin mai multe capete de periaj suplimentare, care te vor ajuta sa te bucuri de experienta a periajului profesional pentru 6, maxim 9 luni. Dupa ce le vei consuma, va trebui sa cumperi alte capete de periaj separat.

Scopul periutelor electrice de dinti este sa iti imbunatateasca starea de sanatate si sa te ajute sa ai un smalt al dintilor mai sanatos, iar cele mai bune in domeniu te vor ajuta cu ambele lucruri. Desi sunt mai scumpe decat periutele de dinti traditionale pe care va trebui sa le manevrezi tu, cea mai buna periuta electrica de dinti isi va merita banii si nu vei regreta nicio clipa investitia realizata.

Tot ca si accesoriu putem trece tocurile special create pentru depozitat si transportat. Asa cum luam cu noi in calatorii o baterie externa sau un epilator, asa trebuie sa ne gandim sa luam si periuta de dinti electrica. Si cum putem face asta mai bine daca nu intr-un toc special conceput,

Brandul

Ca in orice alt domeniu, brandul, adica firma care produce si comercializeaza in cele mai multe cazuri periutele electrice de dinti isi spune cuvantul. Utilizatorii pot stii de la inceput daca isi doresc sau nu sa cumpere de la un brand. Faima si recunoasterea nationala sau chiar internationala a unui brand este un indicator direct al garantiei calitatii pe care o ofera cumparatorilor sai. De cele mai multe ori, un brand mare nu va da gres comercializand produse care sa fie sub standardul de calitate deja stabilit pe o anumita piata.

Cele mai populare branduri de pe piata romaneasca sunt Oral-B, Philips, Dr. Mayer, Panasonic. Aceste branduri vin cu o varietate larga de produse care iti vor personaliza experienta si, fiecare iti va oferi ceva ce alt produs nu are. Cand vine vorba de igiena dentara si bucala in general, cel mai bine este sa apelezi la produse de cea mai buna calitate, de la firme recunoscute la nivel national. Decat sa regreti si sa ai vreun accident din cauza unui produs no-name ,de care nu a auzit nimeni, mai bine ramai la ce este cunoscut si recunoscut ca fiind de inalta calitate, chiar daca este o investitie.

Bateria

Orice dispozitiv electric portabil va functiona pe baza de baterii. De aceea, bateria este un alt element ce merita evaluat si cuantificat in consecinta. Cele mai performante periute electrice ne vor oferi o autonomie de invidiat ce poate ajunge la o luna de utilizare in conditiile periajului de doua ori pe zi.

Pretul

Ultimul criteriu dupa care ar trebui sa alegi un produs este pretul. De foarte multe ori pretul este un indicator direct al calitatii unui produs sau dispozitiv, astfel ca o calitate inalta vine cu un pret ridicat pe cand una joasa vine la un pret accesibil.

Tinand cont ca vorbim de igiena unei zone extrem de sensibile a corpului nostru, dar si de aspectul nostru de zi cu zi, cel mai bine este sa investim in produse de calitate, chiar daca pe moment costa mai mult decat eram dispusi sa platim. O periuta electrica de dinti este o investitie pe termen lung si isi va merita banii atunci cand vei vedea diferentele fata de periuta normala,clasica.

Speram ca informatiile prezentate ti-au fost de folos pentru a face cea mai buna alegere. Alege ce ti se potriveste si vei gasi acea experienta pe care o cauti!

INFORMATII UTILE

Gingivita

Gingivita reprezinta inflamatia localizata la nivelul marginii libere a gingiei si papilei interdentare.

In general, sufixul “ita”desemneaza o afectiunie inflamatorie. Gingivita, in functie de cauza care a determinat-o, este  de mai multe tipuri.

Gingivita cronica simpla, este forma clinica de cauza microbiana, determinata de stagnarea placii bacteriene la nivelul coletului dintilor, marginii gingivale libere si santului gingival. Dupa cum se stie, chiar in cazul unei gingii santoase, exista un exudat inflamator in tesutul conjuctiv al gingiei si in santul gingival, ca un mijloc permanent de aparare locala impotriva agresiunii microbiene.

In absenta igienizarii cavitatii bucale timp de 2-3 zile, virulenta microorganismelor din placa bacteriana devine suficient de mare incat sa declanseze mecanismul inflamator, chiar daca momentan este inaparent la examinarea directa. Reactia inflamatorie din tesutul conjunctiv al gingiei consta din dilatarea vaselor de sange cu cresterea permeabilitatii capilare si traversarea dinspre interiorul vasului spre exterior a pretelui de catre plasma, albumine, globuline, fibrinogen si leucocite.

Se constituie astfel in corion ( tesutul conjuctiv gingival) un infiltrat inflamator sau exudat bogat in leucocite, care duce la tumefierea gingiei si falsa adancire a santului gingivo-dentar. Pungile gingivale sunt false deoarece nu iau nastere prin lezarea insertiei epiteliale ci prin cresterea de volum a gingiei inflamate.

Infiltratul inflamator se exterioruzeaza sub forma unui lichid crevicular mai abundent ca in mod normal si mai bogat in limfocite, monocite, neutrofile si plasmocite.

Gingia inflamata va sangerea mai usor la atingere si periaj, gratie dilatarii vaselor sale de singe (hiperemie) si cresterii fragilitatii capilarelor sanguine.

Evolutia acestui prim stadiu inflamator gingival este fie catre stingerea fenomenelor inflamatorii cu revenire la normal, fie catre agravare cu aparitia parodontitiei marginale cronice superficiale, in functie de mecanisemele de aparare proprii gingiei si de rapiditatea si eficienta mijloacelor terapeutice.

Pacientii cu gingivita cronica simpla prezinta o simptomatologie redusa ca intensitate, intermitenta, in general torelata relativ bine de catre acestia. In general inflamatiile cronice sunt caracterizate printr-o simptomatologie estompata sau inexistenta. Ea se poate instala in perioadele de subacutizare determinate de o crestere a virulentei microorganismelor cantonate local sau de o scadere importanta a imunitatii.

Pacientii cu gingivita cronica acuza mancarimi ale gingiei (prurir gingival) sau usturimi, usoare dureri si sangerari la periaj si in cursul mestecarii unor alimente mai dure.

Sangerarile gingivale se explica prin existenta unor eroziuni si ulceratii de marime microscopica localizate la nivelul epiteliului gingiei si prin cresterea fragilitatii capilarelor din corionul gingival.

In afara gingivitei cronice simple de cauza strict microbiana, mai exista afectari gingivale de natura inflamatorie ce pot apare in cursul unor stari fiziologice cum ar fi sarcina, pubertatea, menopauza precum si in cursul unor stari patologice cum ar fi diabetul zaharat, bolile de sange, lipsa vitaminei C, anemiile sau tulburarile imune.