Cea Mai Buna Vopsea de Par in 2020

   
vopsea color expertVopsea de par permanenta Color ExpertDetalii
vopsea de par wellaVopsea de par permanenta Wella Professionals Illumina ColorDetalii
vopsea de par wella professionalsVopsea de par permanenta Wella Professionals Koleston Perfect Vibrant RedsDetalii

Frumusetea este un aspect interesant care atrage orice femeie. Toate isi doresc sa para si sa fie frumoase in ochii celorlalti, dar mai intai in proprii ochi. “Baba sufera la frumusete”- este o vorba din popor. De fapt, femeile sunt dispuse sa treaca limite imposibile pentru a se simti si a arata frumoase. De cele mai multe ori schimbarile pe care le fac sunt radicale si le schimba cu totul aparenta si stilul. Una dintre aceste schimbari este vopsitul parului. Motivele pentru care femeile isi vopsesc parul sunt variate.

Unele si-l vopsesc pentru a face o schimbare de look, altele acopera firele albe, altele vor doar sa experimenteze sau sa socheze cu noua schimbare. In final, schimbarea este binevenita si dorita pentru fiecare dintre ele. Totusi prima data trebuie sa aleaga o vopsea de par potrivita. Cea mai buna vopsea de par este greu de ales cand pe piata exista o multime de modele si fiecare brand sustine ca ar fi cel mai bun. De aceea, vom discuta despre aspecte la care trebuie sa fii atenta cand iti alegi noua vopsea de par.

1

Tipul de vopsea

Prima alegere pe care trebuie sa o faci este intre urmatoarele 3 tipuri de vopsele: permanente, semi-permanente, temporare. Atunci cand te vopsesti prima data sau vrei ca nuanta aleasa sa prinda de la prima incercare de colorare, va trebui sa alegi o vopsea permanenta. Aceasta iti va acoperi firele de alta culoare si culoarea iti poate rezista pana la 6 luni. Cele mai multe femei opteaza pentru aceasta optiune tocmai pentru randamentul primit. Daca vopselele permanente contin anumite substante chimice care pot deteriora firul de par in incercarea lor de a colora firele diferite, vopselele semi-permanente denumite si nuantatoare, au pigmenti care se aseaza pe suprafata firului si nu produc mari daune. De asemenea, nuantatoarele au o rezistenta redusa si uneori se pierd la fiecare spalare.

 

2

Calitatea vopselei

Fiecare vopsea are o anumita calitate in functie de pret, compozitie si uneori chiar de brand. Astfel vom avea de ales intre vopsele de tip conventional, semi-profesional si profesional care se aplica, cel mai repede.

GAMA COMPLETA DE VOPSELE DE PAR

3

Compozitia vopselei

Atunci cand alegi o vopsea va trebui sa te uiti foarte atent la compozitia sa. Unele ingrediente nu fac decat sa afecteze structura firului de par si in timp sa ajungi sa ai fire albe sau despicate. Amoniacul este cea mai blamata substanta deoarece, in efortul de a elimina culoarea naturala a parului, poate distruge firul de par lasand-ul lipsit de stralucire si fragil. In ultima vreme, femeile se orienteaza spre vopsele care promit ca nu contin amoniac pentru a-si proteja sanatatea parului. Cel mai popular inlocuitor de amoniac este substanta numita monoetanolamina, dar cea mai inofensiva substanta este henna care este integral naturala.

 

4

Nuanta vopselei – nuanta tenului

Atunci cand iti alegi o vopsea de par, de fapt trebuie sa tii cont de un lucru care nu pare evident. Va trebui sa tii cont de nuanta pielii pentru a alege o nuanta care sa ti se potriveasca. Femeia cu tenul deschis va trebui sa isi aleaga o nuanta mai deschisa pentru ca socul sa nu fie atat de puternic. Pe de alta parte, o femeie cu tenul extrem de inchis nu poate alege o nuanta prea deschisa pentru ca rezultatul va parea nenatural si ciudat. De cele mai multe ori femeile vor nuante care sa para ca ar fi naturale chiar daca nu sunt. Ele cauta orice solutie pentru a putea sa creeze o iluzie. O iluzie frumoasa conforma cu gusturile si asteptarile lor.

O idee buna pentru a determina ce nuanta ti se potriveste este sa analizezi venele de la incheieturile mainii tale. Femeile care au vene albastrui fac parte din categoria persoanelor cu un ten rece, adica au nevoie de culori reci cum ar fi negru-albastrui, negru-abanos, saten si blond cenusiu. Persoanele care au vene de culoare violet vor avea nevoie de vopsele pe un ton cald cum ar fi castaniu, roscat sau auriu.

 

5

Brandul

La fel ca in orice industrie sau domeniu, brandul conteaza. Fiecare brand si-a creat o reputatie, iar utilizatorii vor cumpara produsele sale doar pentru ca au un marketing eficient si review-uri bune. De cele mai multe ori brandul este cel care stabileste pretul folosindu-se de popularitatea sa. Cele mai populare branduri in ceea ce priveste cea mai buna vopsea de par sunt Wella, Kallos sau Londa. Fiecare producator in parte are particularitatile sale si este bine sa citesti despre fiecare in parte inainte de a cumpara. Unele au o anumita compozitie, altele iti ofera o protectie mai buna a firului de par, toate promit rezultate minunate, dar putine iti lasa parul matasos si stralucitor dupa vopsire. Fii atenta la cat de mult trebuie sa tii vopseaua pe par pentru ca asta influenteaza mult rezultatul si, daca va degrada firul de par sau nu.

 

6

Alte caracteristici importante

Daca ai probleme cu firele albe, va trebui sa cauti produse care promit sa acopere aceste fire cat mai bine. Pe cutie sau pe foaia de instructiuni vei gasi toate informatiile de care ai nevoie. De asemenea, cantitatea este un alt aspect important. Cu cat ai mai mult par sau cu cat lungimea parului este mai mare cu atat mai multa cantitate de vopsea iti va fi necesara. Cele mai multe femei au nevoie de doua cutii atunci cand se vopsesc, chiar daca o fac acasa pentru a fi sigure ca acopera fiecare fir de par.

Alegerea celei mai bune vopsele de par este dificila, dar daca ai o idee deja in minte despre cum ai vrea sa arati la final si ai aceasta grila propusa de noi pentru a face o analiza, vei reusi sa alegi ceva ce ti se potriveste. Vopselele sunt diferite si fiecare iti ofera o alta experienta de colorare. Fii atenta la ce tip de vopsea iti pui in par si la cat de mult o tii pe par pentru a nu iti degrada firele de par si a regreta ulterior vopsirea.