Cel Mai Bun Feliator in 2024

Feliator Concept KP3531, 130 W, cutit Solingen
Produs calitativ
Feliatorul KP3531 are un motor A/C puternic, cu o putere de 130 W, iar cutitul din inox de inalta calitate fabricat din otel Solingen.
Feliator Concept KP3531, 130 W, cutit Solingen
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Feliator carne Hendi Profi Line 220, 280 W, Grosime reglabila
Cel mai vandut
Indeplineste toate cerintele de siguranta pentru utilizarea comerciala.
Feliator carne Hendi Profi Line 220, 280 W, Grosime reglabila
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Feliator carne Sirge AFFPROF22 , 280 W, Grosime reglabila
Cel mai bun
Profilul profesional Gravity Sirge a fost construit pentru a fi utilizat in medii WORK si / sau pentru utilizarea DOMESTICA de inalta performanta.
Feliator carne Sirge AFFPROF22 , 280 W, Grosime reglabila
VEZI PRETULVEZI PRETUL

 

Persoanele pasionate de gatit stiu mai bine ce inseamna sa ai o bucatarie bine pusa la punct si dotata cu cele mai noi si eficiente dispozitive. Nu mai traim pe vremea bunicii si gatitul nu mai trebuie sa necesite atat de mult efort. Gratie tehnologiei de ultima ora aproape orice activitate care trebuie efectuata de bucatar sau gospodina poate fi acum inlocuita prin actiunea unui aparat modern.

O gospodina sau un bucatar care se respecta are nevoie de o colectie de ustensile, vase de gatit si aparate electrocasnice care sa il ajute in efectuarea sarcinilor zilnice in bucatarie. Desi cele mai multe persoane considera ca au nevoie doar de strictul necesar, adica de un mixer si de un storcator de fructe, exista si oameni care cauta aparate cat mai specializate pe o anumita activitate cum ar fi faimosii roboti de bucatarie, multicookerul sau feliatorul.

Cu totii avem in frigider alimente de care nu ne mai atingem desi nu s-au stricat. O bucata de salam, branza, parizer, sunca presata, toate raman uitate in colturile frigiderului deoarece nu ne place sa le feliem si asta se datoreaza faptului ca nu avem timp pentru asta. De obicei feliatorul ne duce cu gandul la magazinele mari de mezeluri sau la restaurante si hipermarketuri care feliaza produsele in fata clientului pentru a se asigura de prospetimea lor.

Avem impresia ca doar acesti mari operatori au nevoie de un feliator pentru ca lucreaza cu alimente in cantitati mai mari decat s-ar afla intr-o bucatarie individuala. De fapt, un feliator este un aparat care poate usura viata oricarui utilizator indiferent de cantitatea de produse pe care le doreste feliate intr-o anumita zi sau perioada de timp.

Un feliator este util si in bucataria unei case unde utilizatorul isi poate felia carnea sau mezelurile in cele mai subtiri felii posibile. Prepararea mesei si implicit a aperitivului mai ales cand avem musafiri este dificila cand timpul ne preseaza. Daca am face rost de cel mai bun feliator totul ar deveni simplu si rapid, iar mezelurile cele mai fine ar sta frumos si elegant pe platourile alese. Un feliator poate taia cu rapiditate, precizie in siguranta cantitati enorme de alimente astfel scutindu-ne de efort si timp pierdut. Rezultatele sunt excelente si vor ademeni orice ochi care odata vazand feliutele taiate identic sigur va dori sa le si guste.

Feliatoarele au devenit accesibile ca pret si gospodariilor, nu doar firmelor. Asadar oricine isi poate cumpara un feliator pentru acasa. Alegerea unui feliator pe o piata inundata de oferte este dificila, dar noi am pus laolalta informatii utile potentialor utilizatori de feliator pentru a alege rapid si in completa stiinta de cauza intr-un Ghid al cumparatorului usor de inteles si detaliat.

Ghidul cumparatorului

Tipul

Aceasta caracteristica este prima pe care un utilizator trebuie sa o aleaga. Astfel feliatorul nu va fi folosit doar pentru felierea carnii sau a derivatelor din carne, dar ofera utilizatorului optiunea de a taia si produse de panificatie, legume sau chiar branzeturi. Exista doua mari categorii de feliatoare: manuale si electrice.

Feliatoarele manual sunt cele mai simple modele care sunt actionate chiar de utilizator in functie de efortul depus. Aceste aparate sunt destul de simpliste si de obicei sunt foarte des raspandite la nivelul bucatariilor decat in restaurante. De obicei sunt actionate folosind un maner mobil sau cu ajutorul unei manivele care va misca lama de taiere. Alimentul va trebui fixat pe suprafata ce va trece pe sub cutit pentru ca acesta sa actioneze intr-un unghi aproape perpendicular, deci totul se face la maxim de precizie.

Feliatoarele electrice sunt produse putin mai performante care sunt actionate motorizate si care sunt alimentate de la o sursa de curent electric. Acestea vor necesita doar supraveghere din partea utilizatorului in timpul lucrului, deci efortul acestuia este minim. Ele prezinta avantajul de a putea fi utilizate pentru a taia aproape orice fel de alimente, crude sau prelucrate si pot fi manual setate sa felieze la grosimi diferite in functie de nevoile utilizatorului. Aici vom avea 3 tipuri de feliatoare: entry level, intermediar sau feliatoare industriale.

  • Feliatoarele entry level pot fi folosite in orice bucatarie deoarece pot fi puse in functiune continuu pentru maxim o ora sau o ora jumatate pe zi. De altfel, sunt concepute pentru a fi utilizate in mod simplu si rapid. Sunt cele mai bune cand vine vorba de felierea branzeturilor solide si au un sistem standard de siguranta. Dezavantajul lor este ca au optiuni restranse de taiere si respectarea instructionlor din fabrica se impune cu strictete pentru o utilizare in siguranta si o durabilitate mare in timp.
  • Feliatoarele intermediare sunt in general dotate cu cutite de mari dimensiuni si au motoare mai puternice decat cele entry level. Durabilitatea lor in timp este de obicei mai mare decat a celor entry level si pot felia cu rezultate excelent atat branzeturi, cat si legume sau carne. Sunt fabricate cu anumite caracteristici de siguranta si ofera utilizatorilor un mai mare confort in utilizare. De asemenea, rezista mai mult timp fara sa necesite reparatii. De aceea pretul de achizitie va fi mai ridicat decat cel al celor entry level.
  • Feliatoarele industriale ofera utilizatorilor cel mai bun feliator electric ce poate fi des intalnit in hipermarketuri sau bucatariile restaurantelor. Deseori sunt denumite modele premium deoarece ofera calitate ridicata a serviciilor. Cele mai multe au fost construite pentru o utilizare frecventa si pot felia o gama larga de alimente. Acestea sunt extrem de precise si au un set de setari din cele mai specifice. Conditiile de siguranta sunt cele mai complexe, iar costurile de achizitie sunt mai mari decat ale celorlalte tipuri de feliatoare.

Puterea motorului

Al doilea criteriu de selectie foarte important il reprezinta puterea motorului feliatorului. Desi sunt impartite pe clase feliatoarele au puteri diferite si pot fi clasificate in functie de aceasta. Feliatoarele cu cea mai mare putere vor fi folosite in locuri unde este nevoie de ele constant, cum ar fi bucatariile restaurantelor sau hipermarketuri deoarece trebuie sa fie rapide si eficiente.

Daca vor fi folosite in bucatariile de la domiciliu feliatoarele cu o putere redusa vor face fata cerintelor mai ales pentru ca nu vor fi folosite constanta si cantitatea de alimente prelucrata pentru intreaga familie nu necesita o putere mare. Daca un model conventional are o putere mare a motorului este bine ca acesta sa nu fie tinut prea mult timp in functiune deoarece se poate defecta rapid.

Fiabilitatea

O alta caracteristica importanta care va influenta direct durabilitatea in timp a unui dispozitiv, dar si siguranta in utilizarea sa. Dat fiind ca vorbim de un produs care lucreaza cu cutite mari care sunt actionate in mod automat, riscul de accidente al utilziatorilor este mare, dar producatorii au inlaturat aceasta teama introducand functii de securizare sau reguli stricte de utilizare.

Fiecare model de feliator are elementele sale specifice de siguranta si acestea variaza de la un model la altul. Toate feliatoarele, chiar daca se afla la tipologii diferite sau puteri distincte trebuie sa contina un sistem anti-alunecare sau dupa caz, cateva picioruse anti-aderente. Mai mult, fiecare feliator ar trebui sa aiba un sistem de protectie pentru degete. Cele mai moderne modele permit programarea sau au o functie de oprire automata.

Functionalitatea

Se refera pe scurt la operatiile de care este capabil feliatorul.De obicei alimentele pe care le pot felia aceste dispozitive sunt diverse alimente, carne, mezeluri, branzeturi. Feliatoarele de tip industrial pot felia aproape orice aliment si de asemenea pot fi folosite in mod constant fara defectiuni si neplaceri.

Feliatoarele destinate utilizarii la domiciliu in general pot felia paine, legume, branzeturi, derivate din carne, dar nu se recomanda utilizarea pe o perioada mai mare de o ora. Feliatoarele pot felia la diferite grosimi in functie de cutitele disponibile si de elementele de design. De aici rezulta ca dimensiunea cutitului este un element esential. Pentru utilizarea acasa se recomanda feliatorul cu o lama de mici dimensiuni, dar la restaurant trebuie folosit unul cu o lama cat mai mare pentru a fi rapid si eficient la felierea unor cantitati mari si diverse de produse.

Functia turbo

Unele modele mai moderne si/sau mai costisitoare vin cu o functie noua – functia turbo, adica optiunea de a felia mult mai repede alimentele dorite atunci cand utilizatorul are nevoie de rezultate cat mai bune in cel mai scurt timp.

Latimea minima/maxima a feliei

Aici utilizatorul va putea alege la ce grosime sa ii fie feliate alimentele. De obicei aceste valori sunt specificate in manualul de instructiuni al dispozitivului. Latimea minima poate fi setata la valoarea minima pe care o ofera aparatul, dar latimea maxima are o anumita limita. De obicei 20 mm inseamna mai mult decat suficient.

Calitatea materialelor

Aici vorbim de calitatea materialului din care este realizat cutitul care ar trebui a fie inoxul. Restul dispozitivului poate fi din metal, preferabil in locul plasticului pentru o mai mare durabilitate.

Cel mai bun feliator este cel care corespunde perfect nevoilor si dorintelor utilizatorului sau. De aceea fiecare utilizator trebuie sa fie atent la specificatiile produsului si sa stie exact la ce il va folosi si cat de des.