Cel Mai Bun Pistol de Vopsit in 2021

Pistol de vopsit universal DeVilbiss SLG-620
Cel mai bun
Pistolul de vopsit DeVilbiss SLG-620 “Starting Line” poate fi folosit atat pentru vopsea, lac cat si pentru primer.
Pistol de vopsit universal DeVilbiss SLG-620
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Pistol de vopsit Steinhaus PRO-SG500
Produs calitativ
Pistolul dispune de un sistem integrat in maner ce permite reglarea fara trepte a debitului de vopsea.
Pistol de vopsit Steinhaus PRO-SG500
VEZI PRETULVEZI PRETUL
Pistol de vopsit Bosch PFS 1000
Cel mai vandut
Tehnologie Spray Control - care ajuta la o acoperire uniforma a suprafetei vopsite.
Pistol de vopsit Bosch PFS 1000
VEZI PRETULVEZI PRETUL

 

Fiecare om isi doreste sa aiba cea mai frumoasa casa, cu cea mai atractiva curte, cu cel mai interesant gard. Oricine stie ca pentru a avea toate acestea va trebui sa depuna efort sau sa investeasca o suma mare de bani pentru a schimba vechiul cu noul.

Fie ca este vorba de o renovare, reamenajare sau pur si simplu o curatenie generala, cand vorbim de estetic si de igienic ne gandim la pereti proaspat vopsiti. Varul sau vopseaua lavabila de pe pereti isi schimba aspectul in timp si nu mai arata cum o facea la inceput.

Astfel la intervale regulate de timp va trebui schimbata pentru ca aerul camerei sa fie unul de proaspat si curat. Nu mai vorbim de faptul ca peretii proaspat zugraviti ne dau o stare de bine doar cand intram in camera si simtim acel miros de nou.

Cei care si-au zugravit singuri peretii pana acum stiu cat de dificil este, desi nu pare la inceput, dar totul creste in dificultate progresiv. A trecut de mult vremea pensulelor de tot felul si a bidinelelor care ne faceau incheieturile sa ne doara si sa ne enervam cand le pica pur si simplu coada si ramaneam fara obiectul muncii. Erau vremuri grele cand la zugravirea unei camere participa toata familia si la final, tot nu iesea cum ne-am fi dorit.

Cea mai usoara metoda de a schimba aspectul peretilor unei camere este folosirea unui pistol de vopsit care va ajuta utilizatorul sa scuteasca timp si efortul depus va fi mult mai mic. Cei care au deja o experienta cu acest tip de dispozitiv stiu deja faptul ca in utilizarea sa calitatea produsului conteaza mai mult decat orice. Varianta profesionala este cea care aduce cele mai bune rezultate si care inseamna de fapt cel mai bun pistol de vopsit.

Achizitionarea unui pistol de lipit poate parea covarsitoare cand pe piata sunt atatea modele diferite care ofera diverse functionalitati care mai de care mai atractive. De aceea, pentru a oferi cat mai multe informatii detaliate celor care isi doresc sa cumpere un pistol de vopsit si nu stiu ce sa caute mai exact, am pregatit un Ghid al cumparatorului.

Metoda de pulverizare

Pistol de vopsit, metoda de pulverizare

Pistoalele de vopsit functioneaza pe diverse metode de pulverizare adica pot folosi energie electrica sau aer aflat sub presiune. Pistoalele din categoria aer sub presiune sunt vandute ca un pistol manual care are un rezervor pentru vopsea si care functioneaza doar folosind un compresor de aer. Pistolul trebuie racordat la acest compresor pentru a putea imprastia vopseaua pe suprafata dorita, iar aerul comprimat este cel care vaporizeaza vopseaua lichida.

Acest pistol este de obicei recomandat persoanelor care lucreaza in cadrul unor firme de constructii care au deja compresoare. Pistolul functioneaza mult mai bine deoarece are precizie cand imprastie vopseaua, functioneaza cu o turatie variabila si de obicei vine cu mai multe capete de pulverizare, ceea ce il face util pe o suprafata restransa.

Pistolul electric este optiunea ideala pentru cei care nu au compresoare de aer. Varul sau vopseaua lavabila sunt expulzate din rezervor folosind energia primita de la motorul electric incorporat in pistol. Acest pistol este ideal pe orice suprafata extinsa si daca nu este nevoie de precizie prea mare in procesul de vopsire.

Indicatorii de lucru

Un pistol de vopsit functioneaza dupa anumiti indicatori de lucru si acestia sunt puterea masurata in watti – W, capacitatea de pulverizare si raport dintre marimea suprafetei vopsite si timpul folosit pentru acest proces. De obicei o putere de vaporizare de 100-150 W poate face dintr-un pistol normal unul care se incadreaza in categoria profesionala.

Pistoalele cu aer comprimat functioneaza cu valori ale presiunii masurabile in bari, acestea sunt de obicei situate la 2 bari. Asttfel posibilitatea de pompare ar trebui sa fie de minim 100g vopsea pe minut. Daca suprafata pe care pistolul o poate acoperi intr-un minut este de 1 metru patrat atunci randamentul pistolului este foarte bun.

Utilizare

Inainte de a alege un model sau altul, utilizatorul trebuie sa stie foarte bine la ce il va folosi si unde. Exista modele care se potrivesc foarte bine vopsirii unei suprafete extinse cum ar fi peretii camerei, pe cand altele sunt excelente cand vine vorba de vopsit suprafete mici cum ar fi zabrelele gardului.

De asemenea, de aceasta suprafata depinde si daca utilizatorul va alege un model de pistol care este destinat utilizarii profesionale sau utilizarii ca amator sau hobby. Cand vorbim de utilizare profesionala avem de fapt o calitate mai mare obtinuta, dar va trebui sa investim si o suma mai mare de bani. Daca vopsim ceva doar ca hobby, un model mai ieftin cu optiunea de baza isi va face treaba suficient de bine.

Capacitate rezervor

Rezervor pistol de vopsit

Daca pistolul va fi folosit la proiecte profesionale este necesar ca rezervorul sa aiba o capacitate cat mai mare pentru ca utilizatorul sa nu se opreasca din lucrat prea des, astfel avand o productivitate maxima. O capacitate destul de mare este de obicei de 1000 ml. Daca vorbim de o utilizare a pistolului acasa, la proiecte mai mici capacitatea poate fi mai mica, dar dezavantajul este ca utilizatorul va trebui sa il umple mai des decat de obicei.

 

Puterea

Pistoalele au puteri diferite in functie de locul unde vor fi utilizate si scopul profesional sau hobby. Astfel exista pistoale cu 400W, dar si cu 650W. Cu cat puterea este mai mare, cu atat va vopsi mai repede o suprafata mare. Deci, pentru utilizarea profesionala se recomanda achizitionarea unui pistol cu o putere mai mare pentru a lucra cat mai eficient, cu economisirea timpului si maxim de rezultate.

 

Interior/exterior

Dupa locul unde vor fi folosite exista doua categorii generale de pistoale – interior sau exterior. Unele sunt perfecte pentru folosirea in interiorul unei locatii, pe cand altele sunt perfecte pentru utilizarea in exteriorul locuintei. In functie de ce are nevoie utilizatorul va trebui sa aleaga in consecinta. Fiecare produs este specializat pe domeniul sau si un pistol universal cu rezultate la fel de bune inca nu s-a inventat. Este bine ca utilizatorul sa separe lucrurile daca vrea cel mai bun pistol de vopsit pentru fiecare situatie.

Tipul de vopsea

Fiecare pistol are un anumit tip de vopsea cu care lucreaza pentru a da cele mai bune rezultate. Nu toate tipurile de vopsea sunt potrivite pentru a fi imprastiate de un pistol de vopsit anume. Cel mai bine este ca utilizatorul sa se orienteze spre o vopsea de cea mai buna calitate pe baza de diluant sau apa, sau chiar cea mai buna vopsea lavabila, lac sau grund. Daca suprafata vopsita este de metal pistolul va folosi o vopsea speciala. Exista si pistoale care pot dispera si alte substante, de exemplu: pesticide sau solutii de protectie a lemnului.

Accesorii

Pistol de vopsit accesorii

Accesoriile sunt de obicei incluse in pret atunci cand vorbim de preturi mai mari ale pistolului. Cel mai bine este ca utilizatorul sa se orienteze spre un produs cat mai complex care sa contina si pulverizator, motor, si furtun de presiune. Unele produse vin cu accesorii de intretinere, de exemplu: duze interschimbabile si setul de curatare a pistolului. Fiecare accesoriu aduce un plus de comoditate utilizatorului, deci sunt foarte binevenite.

Fiecare utilizator trebuie sa stie ca dupa fiecare sesiune de folosire a pistolului acesta ar trebui curatat cu grija pentru a continua sa fie folosit in conditii de siguranta si cu cele mai bune rezultate. Pentru curatare este recomandat sa se foloseasca o perie speciala de curatare care ar trebui sa fie prezenta de obicei in pachet. Daca nu exista in pachetul cumparat, atunci utilizatorul va trebui sa o cumpere separat. Daca pistolul nu este curatat dupa fiecare utilizare atunci vopseaua se va solidifica in interiorul sau si nu va mai putea fi folosit dupa aceea.

Pret

Pretul ar trebui sa fie ultima caracteristica pe care utilizatorul ar trebui sa o ia in considerare atunci cand cauta un produs de care are nevoie si pe care ar vrea sa il foloseasca pe o perioada cat mai lunga de timp cu cele mai bune rezultate. Atunci cand produsul va fi folosit la nivel intens industrial si profesional, este normal ca produsul potrivit sa fie unul care ofera o calitate ridicata direct proportional cu pretul mare. Acest pret va asigura o durabilitate mai mare in timp, in timp ce un pret mai mic este de obicei direct raspunzator de o calitate mai slaba a rezultatelor si o durabilitate mai restransa. Atunci cand utilizatorul doreste sa foloseasca pistolul in scop de hobby, ocazional si pe suprafete mai mici, un pret mai mic poate fi util pentru un produs care va fi folosit rar si fara sa fie exploatat la maxim.

Asadar alegerea unui pistol de vopsit este usoara atunci cand utilizatorul stie ce caracteristici cauta si pentru ce situatie il va folosi, dar mai ales la ce nivel o va face. Speram ca detaliile prezentate mai sus in Ghidul cumparatorului sa fie de folos oricarui utilizator in viitoarea sa achizitie. Alegeti intelept cel mai bun pistol de vopsit!