Cel mai bun Pulsoximetru in 2024
Daca esti in cautarea celui mai bun pulsoximetru de pe piata, ai ajuns unde trebuie pentru ca vom detalia cum poti alege un produs bun, de calitate, ba chiar sa iti poti alege cel mai ieftin si bun pulsoximetru.
Pentru a utiliza in scopuri medicale acest pulsoximetru trebuie sa te informezi foarte bine din partea producatorului si ca indeplineste standardele cerute de normele europene in unitatile medicale.
Mai jos detaliez un top cu cele mai bune pulsoximetre pe care le-am testat si pe care le recomand.
Se poate folosi ca pulsoximetru pentru copii cat si pentru adulti pentru ca se poate regla in functie de grosimea degetului.
Este dotat cu un ecran LED luminos, care are o rotatie a ecranului automat, fiind foarte usor de citit, indiferent pe ce parte te aflii.
De asemenea, are functii de ajustare a luminozitatii automate care vor seta nivelurile optime de luminozitate a ecranului, fiind foarte usor de folosit atat ziua cat si noaptea.
Afisajul are un font destul de mare, ceea ce il face usor de citit si de catre persoanele care nu vad foarte bine. Contrastul este unul foarte bun, de asemenea.
Durata de viata cu un set de baterii de tip AAA este de pana la 30 de ore de functinare continua.
Daca vrei sa alegi un pulsoximetru ieftin si bun, acesta este cel mai recomandat produs, fiind foarte bun, portabil si ieftin, oferind informatii cu o precizie ridicata.
- Pulsoximetru digital de deget;
- Poate fi folosit pe adulti si copii;
- Indicator baterie descarcata;
- 2 baterii de tip AAA;
- Display OLED color;
- Puls,SpO2 si Plethysmograma;
- Pret foarte bun;
- Garantie oferita de producator de doar 12 luni.
Acest dispozitiv foarte usor si portabil a fost creat special pentru masurarea saturatiei de oxigen din sange (SpO2 )si a pulsului. RedLine FS20C este un pulsoximetru certificat medical si poate fi folosit cu usurinta atat in uz casnic cat si in unitati medicale.
Are 4 directii de afisare pentru o citire mult mai rapida iar display-ul este foarte usor de citit, fiind iluminat color. Tot pe display mai regasim un indicator al bateriei, el functionand cu 2 baterii de tip AAA, indicator puls, graficul pulsului cat si valoarea SpO2.
Este conceput pentru a fi folosit ca un pulsoximetru profesional, cu o durata de viata de minim 5 ani de zile. Are un sistem de auto-off ce il face sa se opreasca singur dupa cateva secunde de nefolosire, astfel economisind durata de viata a bateriilor cat si a aparatului.
Ca si valori inregistrate, el are o acuratete de +/- 2% pentru saturatia de oxigen din sange si +/- 2 BPM pentru masurarea pulsului.
- Pulsoximetru digital de deget;
- Recomandat pentru copii cu varsta > 10 ani;
- Indicator nivel baterie;
- Este certificat medical;
- +/- 2% pentru saturatia de oxigen din sange;
- +/- 2 BPM;
- Sistem auto-off;
- 2 baterii tip AAA;
- Un pret mai ridicat.
Pentru masuratori foarte precise si rezultate foarte bune in afisare a fost conceput acest pulsoximetru ultracompact. Foarte usor si portabil, are o precizie de +/-2% in afisarea SpO2 si +/- 1BPM .
Acesta poate arata nivelul oxigenului din sange, frecventa cardiaca cat si indicele de perfuzie. (PI).
Partea din varf, cea cu care intra in contact degetul este acoperita cu un material moale, ce il face foarte confortabil.
Functioneaza ca si celelalte modele pe 2 baterii de tip AAA, avand o durata de folosire de pana la 24 ore continuu. Pentru a mari durata de viata a bateriilor, are un sistem de auto-off ce il face sa se opreasca singur dupa 8 secunde daca nu a fost folosit.
Pentru a veni in ajutorul utilizatorului, acest pulsoximetru are un sunt de avertizare in cazul in care valorile inregistrate sunt sub limita inferioara.
- Pulsoximetru digital pentru deget;
- Afisaj digital;
- 2 baterii de tip AAA;
- 4 directii de afisare;
- 6 moduri de afisare;
- Indicator baterie descarcata;
- Auto-off dupa 8 secunde;
- +/- 2% pentru saturatia de oxigen din sange;
- +/- 1 BPM;
- Masurare SpO2, puls si index perfuzie;
- Pret avantajos;
- Notificare sonora;
- Istoric utilizare;
- Nu am gasit nimic.
Oxiometria pulsului este o masura a cantitatii de oxigen din sange. Persoanele cu afectiuni respiratoria sau cardiovasculare, sugarii si persoanele cu unele infectii pot avea nevoie de pulsoximetrie. Iar acest puls oximetru este ideal pentru orice persoana sau locuinta care are simptome specifice.
Acesta va masura cu precizie procentul de oxigen din proteinele hemoglobinei, numita saturatie de ogiden. Saturatia de oxigen indica, de obicei, cat de mult oxigen ajunge in organe.
Nivelurile normale de saturatie a oxigenului sunt cuprinse intre 95 si 100%. Nivelurile de saturatie a oxigenului sub 90% sunt considerate anormale si pot fi o urgenta clinica.
Acest dispozitiv poate fi atsat la un deget, o incheietura, sau orice alta zona in care acesta poate citi fluxul de sange.
- Aparat indispensabil pentru persoanele care au afectiuni privind saturatia oxigenului si frecventa cardiaca
- Poate fi utilizat de catre persoanele ce practica sporturi la altitudini mari precum alpinismul, schiatul, aviatia
- Are un ecran color cu 4 perspective diferite de vizualizare si luminozitate reglabila
- Display grafic al pulsului
- Foarte usor de utilizat si gestionat, mic, ideal pentru transport
- Functie de oprire automata
- Are indicator inclus de schimbare a bateriei
- Dispune de o cutie de metal pentru depozitare
- Ofera rezultate exacte, fara durere
- Ofera un termen de garantie de 3 ani
- Este recomandat persoanelor peste 18 ani
Sigur, simplu si eficient in acelasi timp – afisajul XL al tensiometrului bratului superior prezinta o valoare generala a valorilor masurate ale tensiunii arteriale si a frecventei pulsului. Cu un design compact si un ecran clar, acesta permite monitorizarea in mod optim a tensiunii arteriale.
Acest tensiometru complet automat este ideal pentru oricine nu are experienta anterioara in monitorizarea sanatatii cardiovasculare. Preselectia si deflatia automata a presiunii asigura tot; singurul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa puneti manseta pe bratul superior sis a apasati pe butonul de pornire/oprire. Dispozitivul se ocupa de restul.
Rezultatele sunt usor de citit si interpretat, la fel ca si obtinerea lor. Atat presiunea arteriala sistolica, cat si cea distolica, sunt clar afisate pe ecranul mare, in timp ce indicatorul de risc arata rezultatele pe o scara colorata usor de interpretat.
- Ofera o masurare exacta a tensiunii ateriale si a pulsului
- Preselectie si dezumflare automata a presiunii
- Afisaj mare de 83x 54 mm
- Detectarea aritmiei in caz de posibile nereguli
- Afiseaza data si ora
- Include functia de oprire automata
- Indicator de schimbare a bateriei
- Ofera punga de depozitare si patru baterii AA de 1.5V incluse
- Are inclus adaptor pentru priza
- Ofera rezultate usor de citit si de interpretat
- Are o perioada de garantie de 3 ani
- Potrivit pentru circumferinta bratului de la 22 cm la 35 cm
Ce este un pulsoximetru si la ce foloseste acesta?
Ce este un pulsoximetru si la ce foloseste acesta?
Este un dispozitiv inovativ care ofera o metoda fiabila pentru a verifica o parte din semnele vitale ale corpului, cum ar fi nivelul de oxigen din sange, tensiune arteriala si frecventa cardiaca. Asta inseamna ca se poate masura nivelul oxigenului din sange, in special sangele arterial cat si pulsul si bataile inimii. Sangele arterial se duce catre extremitatile corpului, iar daca oxigenul nu se regaseste intr-o cantitate suficienta, tesuturile organismului nu vor putea fi oxigenate corespunzator si poate fi periculos pentru santatea ta.
Pentru un cadru medical aceste informatii sunt foarte utile pentru o evaluare rapida a starii de sanatate a unei persoane.
Pulsoximetrul este un dispozitiv portabil, de mici dimensiuni care se fixeaza pe deget si ofera informatiile in cateva secunde. Are de regula un display digital ce este usor de citit.
Desi accesul la aceste dispozitive am fost obisnuiti sa il avem doar intr-un cabinet medical, pulsoximetrele permit oricui sa monitorizeze aceste date chiar si acasa. Sunt si pulsoximetre profesionale care sunt compatibile cu aplicatiile de mobil, astfel se pot emite rapoarte saptamanal cu evolutia datelor inregistrate.
In unitatile spitalicesti, aceste pulsoximetre se folosesc pentru a monitoriza constant nivelul de oxigenare al pacientului si o interpretare mai buna a starii cardio-pulmonare generale.
Pentru persoanele care au probleme medicale, in general probleme cardiace sau pulmonare, este recomandat sa aiba un pulsoximetru portabil, care sa le ofere date despre starea de sanatate oricand au nevoie, astfel putand inlocui un tensiometru clasic.
Pe piata exista mai multe modele de pulsoximetre, important este sa alegi ce iti recomanda starea de sanatate sa monitorizezi, bugetul pe care il ai si dimensiunea acestuia. In functie de toate aceste caracteristici, pulsoximetrele se diferentiaza intre ele.
Cele mai populare dispozitive sunt cele care se prind pe deget. Sunt pulsoximetre portabile, foarte usor de bagat in geanta si ofera valori cu o acuratete ridicata. Acestea se regasesc atat in unitatile medicale (cabinete si spitale) cat si in locuintele oamenilor. Au un pret foarte accesibil si ofera informatii utile intr-un timp foarte scurt.
Pulsoximetrele profesionale sunt cele de dimensiuni mari, care se regasesc doar in unitatile spitalicesti. Ofera informatii mult mai exacte si are si alti indicatori pe care ii urmareste fata de un pulsoximetru de uz casnic. Sunt foarte scumpe si nu sunt indicate sa fie cumparate de catre o persoana fizica, decat daca are de gand sa il foloseasca intr-o unitate medicala.
Mai sunt pulsoximetrele cu banda pentru incheietura, care au 2 componente. Display-ul ce arata toate informatiile si un mecanism de se prinde de deget si comunica printr-un cablu cu display-ul acestuia. Acestea sunt concepute special pentru o monitorizare continua.
Mai sunt pulsoxiemtrele pentru copii ce ajuta la masurarea oxigenului din sange si a pulsului pentru nou-nascuti. Acestea au dimensiuni potrivite pentru bebelusi si pot fi prinse atat pe degetele de la maini cat si pe degetele de la picioare.
Per total exista 2 categorii de aparate: pulsoximetru de grad medical si pulsoximetru de uz casnic. Ambele ofera informatii asemanatoare, diferenta fiind facuta de calitatea informatiilor primite cat si de numarul de indicatori pe care ii arata.
Pulsoximtrele pot fi vitale in aceasta perioada
Pulsoximtrele pot fi vitale in aceasta perioada
Raspandirea COVID-19 a determinat utilizarea pe scara larga a oximetrelor la domiciliu pentru a fi un ajutor la urmarirea potentialelor simptome. Virusul ataca sistemul cardiovascular, deci sunt sanse mari ca cei infectati sa dezvolte dificultati de circulatie sau in respiratie.
Cu ajutorul unui pulsoximetru bun ai posibilitatea sa monitorizezi indreaproape starea de sanatate a cuiva si sa stii cand nivelul de oxigen din sange incepe sa scada sub limita normala.
Acest aparat face niste statisticile vitale, cum ar fi nivelul de oxigen din sange, ritmul cardiac si tensiunea arteriala. Desi aceste cifre ar putea sa nu insemne nimic pentru publicul larg, ele ajuta profesionistii din domeniul medical sa inteleaga mai bine starea de sanatate, mai ales in timpul acestei pandemii.
Sunt multe situatii in care medicii au inceput sa recomande achizitionarea unui astfel de dispozitiv, tocmai pentru usurinta cu care se foloseste si posibilitatea detectarii simptomelor de COVID-19.
Potrivit unei publicatii The New York Times, scrisa de catre medicul Richard Levitan, acesta a dezvaluit ca pacientii cu COVID-19 care sunt supraponderali, ajungeau la urgente cu nivelul de oxigen din sange foarte scazut, problema pe care un pulsoximetru bun o poate preveni. Acesta le ofera pacientilor o perspectiva mai buna asupra momentului in care trebuie solicitat ajutorul unui doctor.
Pulsoximetrul permite unei persoane ca se autoizoleaza sa interpreteze mai bine starea de sanatate si astfel poate alege sa mearga la un doctor doar daca rezultatele afisate scad sub limitele normale.
Tocmai din acest aspect, cererea a crescut foarte mult si a devenit din ce in ce mai greu sa gasesti cel mai bun pulsoximetru, la un pret bunsi calitate ridicata.
VEZI AICI GAMA COMPLETA DE PULSOXIMETRE
Cum functioneaza un pulsoximetru?
Cum functioneaza un pulsoximetru?
Pulsoximetrele cu impulsuri functioneaza pe un principiu simplu. Sangele nostru absoarbe lumina, iar acesta diferentiaza sangele care are un grad mare de oxigen de sangele neoxigenat prin lungimile de unda pe care le citeste. Pe o parte exista o sursa de lumina care emite un spectru larg de lumina rosie si lumina infrarosie, iar in partea opusa exista un receptor care masoara cata lumina trece prin deget. Acest receptor masoara cata lumina trece din fiecare sursa, indicand valorile citite. Hemoglobina cu un nivel ridicat de oxigen absoarbe mai mult lumina infrarosie, in timp ce celulele sanguine lipsite de oxigen colecteaza mai multa lumina rosie.
Acest dispozitiv trebuie sa compenseze lumina ambientala sau dimensiunea degetelor. Exista un standard salvat in memoria aparatului pentru a calibra citirile pe care le face si a le nominaliza. Acest lucru ajuta si la cresterea preciziei cu care ofera informatiile.
Ce masoara un pulsoximetru?
Ce masoara un pulsoximetru?
Cel mai bun pulsoximetru masoara procentul de oxigen arterial, in primul rand. Mai bine spus, masoara cantitatea de oxigen transportat de hemoglobina din sange. Este cunoscut si sub numele de SpO2.
Totodata, frecventa cardiaca este calculata si ea automat, alaturi de nivelul de oxigen din sange, prin aceleasi masuratori efectuate. Rezultatele apar in cateva secunde sub forma de cifre, care sunt interpretate de utilizator.
Cum se foloseste un pulsoximetru?
Cum se foloseste un pulsoximetru?
Daca in urma cu ceva ani, medicii erau nevoiti sa recolteze sange si sa faca o serie de analize pentru a verifica nivelul de oxigen din sange, acum nu mai este nevoie de asa ceva. Cu un pulsoximetru bun se pot citi aceste lucruri printr-o operatie foarte usor de facut. Mai exact, se prinde pulsoximetru de un deget si se asteapta 1-2 secunde pentru a afisa rezultatele. Se foloseste intr-o pozitie normala a corpului, nu trebuie sa se miste pacientul si sa fie relaxat.
Mare atentie daca vrei sa il folosesti pentru o doamna. Este posibil sa apara ceva diferente ale rezultatelor afisate fata de cele reale daca persoana respectiva are oja sau lac de unghii. O afisare corecta a rezultatelor poate fi influentata negativ de oja sau de lacul de pe unghii.
Pe ce deget se prinde un pulsoximetru?
Pe ce deget se prinde un pulsoximetru?
Pulsoximetria nu este o tehnologie noua. Ea a fost implementata prin 1980, iar de atunci au fost anuntate multe progrese. Toate acestea, fiind facute pentru a creste fiabilitatea rezultatelor medicale.
Precizia rezultatelor afisate este preocuparea principala in masurarea nivelului de oxigen, iar un studiu realizat in 2015 a aratat ca este foarte importanta si zona de care se prinde acest aparat. Rezultatul acestui studiu a aratat ca, cea mai mare precizie a rezultatelor este oferita de degetul mijlociu al mainii drepte. Dupa acest deget, este urmat degetul mare al aceleiasi maini. Foarte multe cadre medicale au inteles ca rezultatele cele mai bune sunt aratate de degetul aratator, lucru neadevarat si publicat de acelasi studiu.
Exsista vreun risc in folosirea unui pulsoximetru?
Exsista vreun risc in folosirea unui pulsoximetru?
Din fericire pentru toata lumea, nu exista vreun risc atunci cand folosesti un pulsoximetru. Cel mai important este sa se asigure ca este un pulsoximetru bun si rezultatele oferite sunt de cea mai mare precizie. Recomandarea aceasta se refera stric la cadrele medicale pentru ca, daca rezultatele afisate nu sunt cele reale acest lucru poate duce la un tratament neadecvat si o ingrijire necorespunzatoare a pacientului.
Care sunt valorile normale ale unui pulsoximetru?
Care sunt valorile normale ale unui pulsoximetru?
Daca am aflat cum se foloseste, care sunt caracteristicile acestuia, trebuie mentionat si cum se interpreteaza valorile afisate. Pentru a fi in parametrii normali, atat pentru puls cat si pentru saturatia de oxigen, aparatul trebuie sa arate:
- Frecventa cardiaca 60-100 batai / minut
- Saturatia oxigenului 95-100%
Aceste valori sunt cele pentru un adult iar acestea difera de la un pacient la altul si sunt influentate de varsta, de starea de sanatate sau de o medicate pe care o ia in acel moment. Pentru saturatia de oxigen trebuie sa mentionam ca daca sunt afisate rezultate sub 90% este un indicator ce arata lipsa mare de oxigen in organism. Medical, acest lucru se numeste hipoxemie si trebuie intervenit destul de repede cu un surplus de oxigen.
Toata lumea are nevoie de un pulsoximetru bun acasa. In ultima vreme, de cand a aparut pandemina de COVID-19 foarte multe persoane si-au achizitionat un astfel de aparat pentru ca nivelul de oxigen din sange pare a fi unul dintre indicatorii virusului. Asadar, se poate citi repede acasa daca avem sau nu un nivel bun al oxigenului in sange, sau un puls normal, fara a mai merge la medic doar pentru asa ceva.
In functie de starea de sanatate a fiecaruia, se poate face investitia in cel mai bun pulsoximetru atunci cand nevoia o cere. Daca medicul recomanda ca starea de sanatate pe care o ai, are nevoie de o acuratete foarte ridicata a rezultatelor, atunci iti recomand sa te orientezi catre un pulsoximetru de grad medical. Chiar daca are un pret mai ridicat, iti poate oferi informatii mult mai acurate fata de un pulsoximetru de uz casnic.
Recomandarea noastra este sa alegeti o varianta de pulsoximetru cu ecran OLED. Chiar daca este posibil sa gasiti si variante cu ecran LED, acestea sunt variantele de pulsoximetre ieftine. Exista diferenta intre modalitatea de afisare, iar pulsoximetrele cu ecran OLED afiseaza rezultatele mult mai clar si mult mai usor de interpretat. Luminozitatea este si ea mult mai buna iar graficele sunt afisate intr-un mod mult mai placut si mai usor de citit de catre utilizator. Din punct de vedere functional, atat pulsoximetrele cu ecran LED cat si cele cu ecran OLED functioneaza indentic (dpdv al principiului de functionare).