Top cele mai bune Scaune de Gaming in 2024
Cel mai bun scaun de gaming nu este un moft ci este o necesitate. O ora devine 3, care pot foarte bine sa devina 6-7-8: stim cu totii ca gamingul nu are o durata clara inca de la inceputul sesiunii si ca timpul trece fara sa-ti dai seama cand esti in fata ecranului. Totusi, indiferent de cat de bine te simti jucand, toate aceste ore iti pot da mari batai de cap daca le petreci stand pe un scaun care nu a fost creat special pentru gameri Mai exact, un scaun obisnuit de birou, care nu-ti ofera sustinere eficienta si suficienta pentru orele indelungate pe care le petreci stand pe el si nu te ajuta sa capeti o pozitie ideala.
Pe scurt, cele mai bune scaune de gaming ofera un design ergonomic pentru confort maxim. Cadrul unui asemenea scaun poate fi realizat din metal sau plastic si are adeseori roti. Il poti misca foarte simplu fara sa te ridici de pe el, iar spatarul, sezutul si cotierele sunt usor ajustabile, in functie de necesitatile tale. In plus, are un sezut confortabil, tapitat, care iti poate sustine intreaga greutate fara probleme. Pernele cervicale si lombare contribuie la confortul tau si te ajuta sa recurgi la o pozitie optima.
Desigur, exista si variante mai sofisticate decat media: un scaun de gaming balansoar, gandit si conceput pentru jocurile pe Playstation, nu in fata computerului, sau un scaun de gaming cu lumini, cu boxe integrate sau cu suport pentru pahar. Per total, e vorba despre un instrument care ii ofera gamerului toate conditiile de care are nevoie ca sa atinga cele mai bune rezultate.
Primele scaune de gaming au aparut in 2006 si au fost create de compania americana DXRacer, specializata pe scaune pentru masinile de curse. Piata a crescut si s-a diversificat mult de atunci, asa ca iti prezentam mai jos selectia noastra – iti recomandam sa o cercetezi in amanunt daca si tu cauti cel mai bun scaun de gaming disponibil la noi.
Concureaza cu succes pentru rolul de cel mai bun scaun de gaming. Sezutul si spatarul sunt fabricate din spuma poliuretanica High Resilience, un material cu functie Memory pentru un bonus de confort: se muleaza perfect pe corp si pe gat, pentru o pozitie naturala si corecta a corpului. Este si meritul pernei cervicale si al celei lombare, care iti sustin cu usurinta greutatea.
Deasupra, stratul AirTEX, antibacterian si antialergic asigura o tesatura moale si delicata, care disipeaza caldura uniform, permite ventilatia scaunului si mentinerea unei temperaturi constante: ca urmare, nu te lasa sa transpiri excesiv in focurile jocului.
In plus, cadrul este fabricat in intregime din otel cu o grosime de 1,3 cm, ceea ce asigura o rezistenta ridicata si longevitate de pana la 25 de ani. Structura scaunului este sustinuta de un piston pe gaz din Clasa 4 certificat SGS, care poate suporta o greutate de pana la 150 de kilograme. Foarte rezistente sunt si rotile acestui scaun conceput pentru gameri profesionisti: sunt fabricate din poliuretan si un amestec de elastomeri, ceea ce atrage dupa sine o aderenta excelenta. Nu trebuie sa iti faci griji pentru podea in timp ce joci, rotile nu o vor zgaria si vor fi foarte silentioase la orice miscare.
Scaunul este EasyInstall – dureaza doar 10 minute ca sa il compui cu usurinta. La asta contribuie si filetele pentru suruburi din aluminiu, care duc la o infiletare rapida a suruburilor si o rezistenta ridicata a imbinarilor fixe.
Tot pentru confortul tau, spatarul scaunului Dr. Shield Air Force este reglabil. Trebuie doar sa manevrezi maneta integrata, iar scaunul va capata o pozitie cuprinsa intre 90° si 180°. De asemenea, sezutul are o inaltime reglabila, cuprinsa intre 126 cm si 134 cm, iar unghiul de rotire este de 360°. Asa cum le spun si numele, nici cotierele Easy Adjust 2D nu opun rezistenta atunci cand vrei sa le modifici pozitia.
Nu in ultimul rand, Dr. Shield Air Force vine la pachet cu certificarea SGS si Bifma, care il plaseaza sus pe o lista despre cele mai bune scaune de gaming: atesta faptul ca indeplineste cele mai inalte standarde de siguranta, performanta si sustenabilitate.
- Sezutul si spatarul din spuma poliuretanica, cu functia Memory, asigura o pozitie naturala si corecta a corpului;
- Materialul AirTEX, antibacterian si antialergic, este o tesatura care disipeaza caldura uniform, permite ventilatia si nu se incalzeste excesiv;
- Spatarul scaunului si sezutul sunt reglabile, pentru mai mult confort;
- Rotile au o aderenta excelenta, sunt silentioase si nu vor zgaria podeaua.
- Nu am gasit nimic.
Foarte estetic si fotogenic, scaunul Doctor Shield GTS are un spatar si un sezut realizate din spuma High Resilience cu functia Memory, care asigura confort si sustine o pozitie naturala si corecta a corpului. Pielea sintetica acopera totul si contribuie la efectul vizual cool, mai ales ca este special tratata ca sa nu se incalzeasca foarte mult, nici macar pe timpul verii si, sa reziste o perioada mai lunga de timp.
Structura cadrului este compusa din otel dur si rezistent, cu o durata de viata de pana la 25 de ani, iar scaunul este sustinut de un piston pe gaz din clasa 4, certificat SGS, care poate sustine o greutate de pana la 150 de kilograme. Si rotile ajuta nivelul ridicat de calitate al scaunului: sunt fabricate din poliuretan si un amestec de elastomeri, materiale rezistente si capabile de aderenta crescuta. Nu vor zgaria podeaua si vor fi silentioase indiferent de miscare.
Confortul tau este prioritatea scaunului DR. Shield GTS, asa ca spatarul are un unghi de inclinare de pana la 180° – nu este nevoie decat sa folosesti maneta laterala ca sa ajungi la pozitia ideala. In plus, unghiul de rotire acopera 360°, iar sezutul are o inaltime reglabila, cuprinsa intre 126 cm si 134 cm. Perna cervicala si cea lombara sunt elementele suplimentare de care ai nevoie daca vrei sa incepi o sesiune prelungita de gaming, iar cotierele EasyAdjust 2D sunt robuste, dar pot fi reglate cu usurinta.
Filetele pentru suruburi din aluminiu aduc o infiletare rapida si imbinari rezistente, iar cusaturile sunt realizate cu precizie milimetrica. E de inteles de ce scaunul este EasyInstall, gata sa fie compus in maximum 10 minute, da?
- Sezutul si spatarul sunt realizate din spuma poliuretanica High Resilience cu functia Memory;
- Totul este acoperit de piele sintetica special tratata ca sa nu se incalzeasca foarte mult si sa arate foarte bine timp indelungat;
- Cadrul din otel are o durata de viata de pana la 25 de ani, iar pistonul pe gaz sustine o greutate de pana la 150 de kilograme;
- Spatarul, sezutul si cotierele pot fi ajutate cu usurinta asa incat sa ajungi in pozitia ideala.
- Nu am gasit nimic.
Este o varianta de scaun de gaming din piele ecologica. Materialul te va ajuta sa stai ore bune fara sa transpiri. Pe langa materialul de calitate, acest scaun iti ofera si o pozitie corecta a corpului. Cu ajutorul celor doua perne cu care vine accesorizat il poti folosi in orice pozitie vei sta. Acestea se pot muta astfel incat sa poti avea o pozitie corecta a spatelui si a gatului.
Manerele sunt ajustabile pentru a putea fi folosite atat de catre persoanele mai scunde cat si de catre persoanele mai inalte. Spatarul acestuia se poate muta intr-o pozitie de 180 grade pentru cateva clipe de relaxare.
Pentru a nu zgaria parchetul, acest scaun de gaming are roti cauciucate pentru o aderenta mai buna si pentru protectia suprafetelor. Baza este destul de solida si este formata din 5 brate.
- Material – piele ecologica;
- Se monteaza usor;
- Are manere ajustabile pe inaltime;
- Are 2 pernite ce se pot muta;
- Este disponibil in mai multe culori;
- Roti cauciucate;
- Spatar rabatabil 180 grade
- Sezutul este relativ ingust.
Diferentele dintre un scaun de birou si un scaun de gaming
Diferentele dintre un scaun de birou si un scaun de gaming
Fiecare dintre aceste tipuri de produse se transforma constant, asa incat sa faca fata dorintelor consumatorilor, ca urmare nu exista niste definitii fixe pentru ele. Cel putin teoretic, confortul si rezistenta sunt prioritatile si pentru un scaun de gaming ieftin si bun, si pentru un scaun de birou, insa poti compara o parte dintre caracteristicile lor daca iti doresti.
Designul celor doua tipuri de scaune este cea mai vizibila diferenta. Intr-un top cele mai bune scaune de gaming stau intotdeauna cele robuste si rezistente, captusite, cu multe componente mobile si un sezut, cotiere, perne de sprijin, spatar ajustabile. Cel mai bun scaun de gaming are de multe ori culori electrizante si detalii clare si conturate puternic. Pe de alta parte, scaunele de birou nu sunt neaparat impunatoare si nu iti atrag privirea. Sunt mai degraba discrete si neinteresante.
Daca tetiera unui scaun de birou este adeseori flexibila, cea a unui scaun de gaming este de obicei fixa, pentru pastrarea unei pozitii constante. Nu isi va schimba unghiul brusc, deci nu iti va distrage atentia de la joc.
Potrivit studiilor recente, un spatar inclinat este de mult mai mare ajutor cand vrei sa eviti durerile de spate: cel mai eficient unghi este de 135°, o valoare la care esti suficient de relaxat, dar continui sa fii si alert. Spatarul unui scaun de gaming este intotdeauna ajustabil (poate ajunge chiar la 180° pentru un scaun de gaming balansoar). Cel al unui scaun de birou are, fara indoiala, un unghi mult mai mic.
Asa cum probabil stii, in timpul unei sesiuni de gaming este esential sa intri in atmosfera jocului si sa te integrezi in povestea lui. De exemplu, un scaun de gaming al carui sezut are marginile ridicate, tip bucket seat, reproduce forma scaunului dintr-o masina de curse. Sigur, ai putea spune ca nu este o caracteristica utila din punct de vedere practic (intr-o masina de curse, scaunul cu margini ridicate mentine in siguranta corpul soferului), dar are, in mod evident, un rol important in acest context, mai ales daca esti implicat intr-un joc de viteza, pe patru roti.
Nu in ultimul rand, sa discutam despre cotierele ajustabile. Este destul de simplu sa gasesti un scaun de gaming ieftin, dar suficient de ergonomic incat sa aiba cotiere 2D sau chiar 3D, carora le poti modifica pozitia foarte simplu si rapid. In cazul unui scaun de birou, cotierele 3D se ridica la preturi mult mai mari.
Daca tot am ajuns la acest subiect, este momentul sa bifam si unul dintre cele mai importante aspecte ale discutiei noastre: cat costa un scaun de gaming? Asteapta-te la sume care incep de la aproximativ 400 de lei (pentru variante cu putine functiuni si fara accesorii suplimentare) si urca pana la 1.500 de lei. Asta nu inseamna ca nu poti gasi si un scaun de gaming ieftin si bun – selectia noastra comparativa este un exemplu in acest sens.
Diferentele dintre materialele scaunelor de gaming
Diferentele dintre materialele scaunelor de gaming
Ce te atrage mai mult: estetica sau functionalitatea? In alte cuvinte, preferi ca scaunul tau de gaming sa dea mai bine atunci cand intri in camera sau sa reziste mai mult timp fara probleme?
Pielea sintetica, un material foarte obisnuit in top cele mai bune scaune de gaming, ofera adeseori o textura moale si fina. In plus, culorile aprinse ale pielii sintetice sunt mai interesante, iti mentin atentia pe joc si iti dau ocazia sa atingi performante mai ridicate. Adauga in calculul confortului si o perna pentru suport lombar si ai o varianta castigatoare. Ba mai mult, igiena este mai usor de pastrat in cazul scaunelor din piele sintetica: nu ai nevoie decat de o carpa umeda si de un pic de detergent ca sa il cureti rapid.
Totusi, nu uita ca pielea sintetica se ventileaza mai greu, asa ca este posibil sa transpiri mai mult pe parcursul jocului. Nu in ultimul rand, acest material se poate degrada mai usor in timp, deci va trebui sa il manevrezi cu atentie.
In schimb, daca alegi un scaun de gaming din material textil, poti fi sigur ca ventilatia va fi la cote maxime. Aerul circula cu mai mare usurinta prin structura textila, asa ca nu risti sa te supraincalzesti dupa cateva ore pe care le-ai petrecut stand pe el. Inca un avantaj: este mai usor decat cel din piele sintetica, asa ca ai mai multa libertate de miscare cand il folosesti.
Totusi, scaunul din material textil este mai dificil de curatat odata ce s-a murdarit, iar paleta cromatica si designul sunt mult mai limitate.
Functii suplimentare pentru un scaun de gaming
Functii suplimentare pentru un scaun de gaming
Totul sta in puterea tehnologiei: da, cel mai bun scaun de gaming poate sa includa circuite tehnologice incorporate, iar functiile suplimentare pe care le obtine astfel nu sunt deloc putine. De exemplu, ce-ai spune sa poti asculta muzica direct prin difuzoarele scaunului tau? Sau sa controlezi jocul prin joystick-ul adaptat care vine la pachet cu scaunul? Sau chiar sa resimti fiecare miscare din joc datorita senzorului incorporat?
Poate cel mai important aspect, insa, tine de conectivitatea prin Wi-Fi sau Bluetooth: nu doar ca iti va creste viteza de reactie si va spori interactivitatea jocului, dar te va si ajuta sa scapi de multimea de cabluri in plus de care te impiedicai pana atunci prin camera.
Desigur, nu uita: daca iti doresti aceste performante adaugate, va fi mai complicat (daca nu imposibil) sa le obtii de la un scaun de gaming ieftin, deci trebuie sa ai in vedere un buget in consecinta.
Cum sa alegi un scaun de gaming pentru copii?
Cum sa alegi un scaun de gaming pentru copii?
Poate chiar mai mult decat in cazul unui gamer adult, postura este foarte importanta, asa ca alege intotdeauna un spatar ajustabil, cu un unghi de inclinare crescut – apropo, chiar daca ai tendinta sa iti sfatuiesti copilul sa stea drept mereu, studiile arata ca un unghi de peste 90° este, de fapt, mai confortabil si mai sanatos atunci cand suntem asezati.
In plus, opteaza pentru un material care respira cu usurinta si care nu se supraincalzeste nici macar in cazul sesiunilor prelungite de gaming. Este la fel de important sa achizitionezi un scaun de mai mici dimensiuni decat cel pe care l-ai folosi tu, cu o ergonomie adaptata inaltimii si greutatii copilului.
Un scaun de gaming fara picioare poate fi o alegere potrivita: nu este la fel de impunator ca scaunele obisnuite, are o stabilitate crescuta si poate fi pliat cu usurinta atunci cand copilul nu-l mai foloseste. Ia aminte, insa: o astfel de varianta este mai degraba potrivita pentru jocuri video, nu pentru gaming pe computer.