Cel mai bun soundbar in 2024
Inchiderea cluburilor si a cinematografelor, in contextul pandemiei de coronavirus, i-a determinat pe oameni sa incerce sa caute cat mai multe metode de divertisment in confortul propriei locuinte. Astfel, a crescut enorm numarul abonamentelor la platformele de streaming video si audio. Nu e deloc de mirare, asadar, daca te afli in cautarea unui dispozitiva care sa iti duca experienta la urmatorul nivel. Acest dispozitiv poate fi un soundbar. Cel mai bun soundbar te poate face sa te simti exact ca la cinematograf atunci cand urmaresti un film.
Chiar si cu un soundbar ieftin poti ajunge sa obtii experiente placute si sa nu ratezi niciun detaliu din punct de vedere al sunetului. Daca muzica este clar ca trebuie sa poata fi redata in cele mai bune conditii, trebuie sa stii ca si calitatea unui film este influentata foarte mult de modul in care sunetul este utilizat. Pentru a te putea bucura la maximum de toate detaliile pieselor preferate sau ale filmelor pe care le urmaresti, poti alege sa cumperi cel mai bun soundbar ce poate fi conectat inclusiv la televizorul tau.
Daca vrei o alternativa de buget, dar la fel de eficienta precum un sistem home cinema sau un sistem hi-fi, atunci cu siguranta acest material te va ajuta sa afli cum arata top cele mai bune sisteme audio si cum poti identifica cel mai bun sistem audio pentru acasa.
Muzica si filmele sunt printre cele mai populare surse de divertisment, mai ales atunci cand trebuie sa stai acasa. Insa experienta urmaririi unui film sau a ascultarii unui album muzical in conditii optime de sunet este una cu totul si cu totul deosebita. Pentru a te putea bucura la maximum de ideile creatorilor de astfel de continut, este necesar sa acorzi atentie detaliilor si sa optezi pentru cel mai bun sistem audio. In acest sens, te poti orienta catre cel mai bun soundbar, iar modelul Bose 700 te va face sa te simti ca la concert sau ca la cinematograf. Acesta va aduce un plus in livingul tau, atat din punct de vedere al calitatii si puterii sunetului pe care il genereaza, cat si gratie designului fantastic.
Produs din sticla premium si din metal de cea mai buna calitate, soundbarul poate fi controlat prin telecomanda, dispune de conectivitate prin Bluetooth, USB, Wi-Fi si poate fi conectat si la internet. Acest aspect ii permite sa fie compatibil cu dispozitive smart, precum Alexa. De asemenea, el vine cu aplicatii precum Spotify, Pandora, Deezer sau TuneIn, ceea ce iti va permite sa asculti muzica preferata direct din soundbar, fara a fi neaparat necesar sa te conectezi cu smartphone-ul sau laptopul tau.
In ceea ce priveste calitatea sunetului, aceasta este absolut impecabila. Soundbarul poate fi controlat atat prin telecomanda cat si prin comenzi vocale, care vor fi captate fara probleme. Asta deoarece device-ul dispune de opt microfoane integrate, care pot intelege ceea ce transmiti, oricat de ridicat ar fi volumul muzicii. Din punct de vedere al dimensiunilor, acestea sunt 97,8 x 5,72 x 10,8 cm, iar soundbarul cantareste 4,8 kg.
Pretul acestuia este unul destul de mare, tinand cont ca este vorba doar de bara de sunt. Pentru a te bucura de pachetul complet si de un sunet complet este indicat sa achizitionezi si subwooferul aceluiasi model. Fara un astfel woofer nu prea isi are rostul sa il achizitionezi si ar trebui sa te orientezi catre alte modele care vin pachet complet. Calitatea desigur ca nu va fi acceasi, insa pentru pretentiosi aceasta calitate ridicata a sunetului reprezinta tot.
- Materiale de cea mai buna calitate;
- Sunet impecabil;
- Opt microfoane pentru captare a vocii;
- Conexiune la internet.
- Pretul putin cam mare;
- Este doar bara de sunet, fara subwoofer.
Un brand precum JBL nu dezamageste niciodata asteptarile clientilor sai atunci cand vine vorba despre sisteme audio. Compania americana ofera pe piata varianta de boxe portabile de dimensiuni reduse, dar si soundbaruri care iti pot transforma livingul intr-o adevarata mini-cinema.
Modelul BAR 5.1 poate fi considerat cel mai bun soundbar de la JBL, cu o putere formidabila de 510W. El garanteaza si o claritate exceptionala a sunetului. Gratie boxelor wireless surround care pot fi si detasate, vei putea sa te bucuri in propriul living de efecte audio la fel ca la un cinematograf de top. Pe langa cei cele cinci astfel de boxe, sistemul dispune si de un subwoofer wireless de 250mm, care genereaza un bass puternic. Dotarile tehnice ale soundbarului ofera si posibilitatea de a reda sunet la calitate 4K. Greutatea soundbarului este de 3,9 kg, in vreme ce subwooferul cantareste 13 kg.
Foarte important si unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui soundbar este ca el are o autonomie formidabila. Nu mai putin de 10 ore poate rezista la utilizare intensa, cu toate boxele conectate si cu subwooferul activ! Ceea ce inseamna ca te vei putea bucura de sunet de calitate fara fire intinse prin casa in mod inestetic. In ceea ce priveste dimensiunile, soundbarul masoara 114,8 x 5,8 x 9,3 cm, in vreme ce subwooferul este de 44 x 30,5 x 30,5 cm. Cele doua elemente pot fi cu usurinta pozitionate in living sau chiar in dormitor, desi puterea sunetului generat le transforma intr-o varianta ideala pentru o incapere mai mare. Cel mai bun sistem audio de la JBL poate fi controlat prin telecomanda, se conecteaza prin bluetooth si dispune de conectori USB, optical, analog si HDMI.
- Foarte puternic;
- Autonomie de 10 ore;
- Dimensiuni potrivite pentru living;
- Boxe suround detasabile;
- Telecomanda.
- Nu se poate conecta la internet.
Sony este unul dintre producatorii globali de electronice care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Compania japoneza si-a rasfatat intotdeauna clientii cu dispozitive de cea mai buna calitate, la preturi foarte convenabile. In ultimii ani, Sony a inceput sa produca si soundbaruri excelente, iar modelul HT-S350 serveste drept dovada in acest sens, fiind un excelent soundbar ieftin. Acest soundbar are o putere totala de 320 W, dintre care 150 W sunt garantati de un subwoofer care poate reda sunetele joase la o calitate formidabila si o claritate ireprosabila. Canalele pentru sunete inalte sunt cele care alcatuiesc soundbar-ul propriu zis, iar puterea lor ajunge la 170 W. Dispozitivul are un consum foarte redus, de doar 55 W, incluzand subwooferul, si are dimensiuni potrivite pentru living. La 2,4 kg, soundbar-ul poate fi prins si de perete, in vreme ce subwooferul cantareste 7,8 kg si este ideal sa fie pozitionat pe podea. Dimensiunile soundbarului sunt 90 x 6,4 x 8,8 cm, in vreme ce subwooferul masoara 19 x 38,2 x 39 cm. Device-ul dispune de conectivitate prin Bluetooth, versiunea 5.0, USB și Wi-Fi. El poate fi, asadar, conectat cu usurinta atat la televizoare, cat si la tablete, laptopuri sau smartphone-uri. Gratie tehnologiei de sunet S-Force PRO Front Surround, sunetul este difuzat in incaperea in care pozitionezi sistemul in mod asemanator cu cel intalnit in cinematografe. Astfel, te vei putea bucura de o experienta cu totul deosebita atunci cand urmaresti filmele preferate. Si muzica este redata in conditii de maxima calitate si cu o putere impresionanta pentru un sistem audio atat de discret si de usor de integrat intr-o incapere.
- Putere de 320 W;
- Usor de montat in camera;
- Conectivitate variata;
- Consum redus de energie;
- Excelent raport calitate-pret.
- Nu se poate conecta la internet.
Daca te intereseaza sa apelezi doar la producatori de prestigiu, cu siguranta vei fi interesat sa auzi de un soundbar oferit de Samsung. Coreenii au ajuns sa le poata face pe toate la un nivel extrem de ridicat. De la smartphoneuri si televizoare inteligente, pana la sisteme audio de cea mai buna calitate, Samsung iti ofera tot ce ai nevoie pentru a trai experiente de entertainment grozave, in propriul living. Modelul de soundbar HW-Q60T are o calitate fantastica si genereaza surround 3D, care te va face sa simti ca esti parte din concertul sau filmul pe care il urmaresti. Nu doar calitatea sunetului este garantata, ci si puterea acestuia. Soundbarul are o putere totala de 360 W si dispune de tehnologii audio DTS si Dolby Surround. Subwooferul implica un consum de 28 W, in vreme ce soundbarul are un consum de 38 W. Dimensiunile soundbarului, care cuprinde cinci difuzoare pentru sunetele inalte, sunt de 98 x 5,8 x 10,5 cm, la o greutate de 3,4 kg. Iar cele ale subwooferului de 20,5 x 35,3 x 30,3 cm, cu o greutate de 6,2 kg. Aceste detalii transforma componentele acestui sistem audio in parti excelent de integrat in spatiul unui living pe care nu il vrei incarcat. Este foarte important de remarcat faptul ca atunci cand comanzi soundbarul, vei primi in pachet si o telecomanda Samsung OneRemote, prin intermediul careia vei putea controla inclusiv televizorul smart, daca acesta este tot Samsung. Producatorul recomanda acest sistem si pentru o experienta de gaming deosebita, asadar Samsung HW-Q60T poate fi cel mai bun sistem audio pentru acasa, garantand o experienta completa. Consola poate fi conectata direct la bara de sunet, inclusiv in regim wireless.
- Bun raport calitate-pret;
- Sunet de calitate;
- Putere sporita;
- Fara fire;
- Usor de integrat in living.
- Nu dispune de conectivitate la internet si de compatibilitate cu dispozitive Smart home.
Ce reprezinta si de ce sa alegi cel mai bun soundbar
Ce reprezinta si de ce sa alegi cel mai bun soundbar
Soundbarul este un dispozitiv de redare audio foarte practic si usor de integrat intr-un living sau dormitor. Practic, este vorba despre o boxa de dimensiuni reduse, ce poate fi pozitionata sub televizor. Chiar si cel mai ieftin soundbar ofera un sunet cu mult superior celui pe care il poate pune la dispozitie difuzorul televizorului tau. Prin utilizarea unei astfel de boxe, vei putea sa te bucuri de o experienta de ascultare mult superioara. Soundbarul este recomandat mai ales pentru camerele de dimensiuni mici sau medii, precum un living obisnuit.
Cel mai bun soundbar are dimensiuni mici, forma de paralelipiped dreptunghic si poate raspandi cu usurinta sunetul intr-un mod uniform, excelent atunci cand stai in fata televizorului. Soundbarul se instaleaza foarte usor, se poate conecta inclusiv wireless si poate fi utilizat si prin conectarea la telefon, laptop sau tableta.
De cate tipuri poate fi cel mai bun sistem audio pentru acasa
De cate tipuri poate fi cel mai bun sistem audio pentru acasa
Chiar daca indeplineste o functie aparent simpla, cel mai bun sistem audio de tip soundbar poate fi de mai doua tipuri. Aceasta clasificare se face in baza formei pe care o are dispozitivul, Poti gasi un soundbar la un pret bun atat cu aspect traditional, cat si de model piedestal. Iata ce presupune fiecare dintre variante.
- Soundbar clasic – de regula, cel mai ieftin soundbar nu este unul clasic, deoarece acestea ofera un sunet complet si de o calitate excelenta. Modelul clasic presupune o mobilitate excelenta. Cele mai bune sisteme audio clasice sunt cele care pot fi amplasate oriunde vrei si mutate cu usurinta oricand. Designul este asemanator cu o bara lunga si subtire, ceea ce ii confera un aspect minimalist si posibilitatea de a fi montat pe perete, sub televizor sau pe mobila. Cel mai bun sistem audio de acest fel nu va afecta in mod negativ aspectul camerei in care este amplasat si va genera un sunet extrem de curat. Gratie subwooferului de care dispune, soundbarul clasic reda foarte bine si sunetele de frecventa joasa si are un bass de calitate;
- Soundbar piedestal – aceasta varianta este ceva mai pretentioasa, deoarece nu este la fel de mobila precum modelul traditional de soundbar. Soundbarul de tip piedestal seamana cu placa unei mese, pe care poti pozitiona televizorul. Subtire, acesta poate fi pus direct pe masa pe care pozitionezi televizorul, iar deasupra lui poti pune chiar dispozitivul TV. Dezavantajul este ca, desi ocupa foarte putin spatiu si poate fi camuflat la perfectie, el nu dispune de subwoofer si nu reda foarte bine bass-ul.
Ce tipuri de conectivitate au cele mai bune sisteme audio
Ce tipuri de conectivitate au cele mai bune sisteme audio
Conectivitatea este un amanunt determinant pentru calitatea unui soundbar. Cu siguranta nu vrei sa achizitionezi un soundbar care poate fi utilizat doar cu ajutorul firelor. Tendintele din zona tehnologiei de acest fel sunt de excludere totala a firelor si de bazare exclusiv pe conectare prin bluetooth si prin control prin intermediul aplicatiilor mobile sau a telecomenzilor. Insa este bine ca soundbar-ul pe care il alegi sa nu fie limitat doar la conectivitate bluetooth. Cele mai bune sisteme audio de acest fel dispun de porturi HDMI, USB, Audio Optic In si Audio In.
Dar cel mai important aspect ramane conectivitatea prin bluetooth. Aceasta iti permite sa te bucuri de un soundbar versatil, care sa poata fi conectat inclusiv la telefon sau tableta. Vei putea utiliza soundbarul si atunci cand vrei sa urmaresti un film pe smart TV la o calitate superioara, dar si cand vrei sa dai o petrecere cu prietenii in living, fara a deschide televizorul. Tot prin intermediul functiei bluetooth vei putea conecta soundbarul si la dispozitivele inteligente precum Google Echo sau Alexa.
Din punct de vedere al controlului, chiar si un soundbar la un pret scazut poate veni cu posibilitatea de a fi controlat prin telecomanda. Daca exsita posibilitatea de realizarea unei conexiuni prin bluetooth, multe branduri permit folosirea telefonului pe post de telecomanda. Poti controla volumul soundbarului direct din telefon, iar cu ajutorul unei aplicatii poti sa in deschizi sau sa il inchizi oricand doresti. Desigur, cea mai moderna alternativa pentru controlul soundbar-ului este utilizarea dispozitivelor inteligente de la Google sau Amazon. Asadar, daca vrei sa alegi cel mai bun soundbar, asigura-te ca acesta dispune de mai multe tipuri de sloturi pentru conexiune si, foarte important, de conectivitate prin bluetooth.
Ce putere poate avea un soundbar
Ce putere poate avea un soundbar
Daca vrei sa gasesti cel mai bun sistem audio pentru livingul tau, trebuie sa tii cont si de puterea pe care o poate genera acesta. Exista doua tipuri de puteri pe care producatorii le mentioneaza in descrierile acestui tip de gadgeturi, respectiv puterea reala si puterea muzicala. Ambele se exprima in W (wati). Puterea reala este acea valoare care iti indica ce cantitate de curent consuma, in medie, sistemul audio. Asta in vreme ce puterea muzicala este cea care indica puterea sunetului generat de soundbar. Cel mai bun sistem audio pentru un utilizator obisnuit, care foloseste boxa in mod regulat, in livingul sau, nu ar trebui sa aiba nevoie de un sistem mai puternic de 200 W, din punct de vedere al puterii muzicale. In schimb, pentru un living foarte mare sau pentru o sala de dimensiuni de pana la 30 de metri patrati sau mai mult, sunt necesare sisteme mai puternice, de 500 W.
Totusi, exista foarte multe variante pe piata. Poti gasi un soundbar la un pret accesibil si cu o putere foarte mare, insa exista si sisteme audio cu puteri de sub 100 W. Si acestea se pot dovedi a fi excelente, mai ales daca ai o camera mica. Oricum, atunci cand te uiti la un film nu vei dori ca soundbarul sa genereze un sunet extrem de puternic. Acest aspect va deveni relevant doar cand vrei sa asculti muzica.
Ce diferente exista intre un soundbar si un sistem home cinema
Ce diferente exista intre un soundbar si un sistem home cinema
Daca vrei sa gasesti cel mai bun sistem audio pentru acasa, cu siguranta ai de unde alege. Piata este foarte ofertanta si poti opta atat pentru sisteme de tip home cinema, cat si pentru varianta mai minimalista a soundbar-ului. Desi este mai putin complex, soundbarul prezinta cateva avantaje care te vor face sa il iei serios in considerare inaintea unui sistem home cinema. Iata care sunt aceste diferente:
Minimalism – soundbarul este un device care implica maximum doua componente. Doar in situatia in care optezi pentru un soundbar cu subwoofer extern vei avea parte de doua obiecte pe care va trebui sa le integrezi in spatiul camerei in care le vei monta. Un sistem home cinema, in schimb, este format din mai multe boxe, care trebuie raspandite prin camera, in asa fel incat sa o umple de sunet si sa imite cee ce se intampla la cinema.
Lipsa firelor – e foarte greu sa gasesti un sistem home cinema la pret convenabil care sa vina cu posibilitatea de a-l instala si conecta fara utilizarea niciunui fir. Sistemul home cinema dispune de o statie centrala la care sunt conectati satelitii, iar statia centrala trebuie si ea conectata la televizor. De regula, cel putin una dintre aceste conexiuni necesita utilizarea de fire. In schimb un soundbar poate fi conectat foarte simplu, direct prin bluetooth.
Costuri mai mici – cele mai bun sistem audio de tip soundbar reprezinta o varianta mult mai ieftina decat alternativa de tip home cinema. Intr-adevar, performantele garantate de un sistem complex le depasesc de multe ori pe cele ale unui soundbar. Dar pentru un utilizator obisnuit nu este nevoie de mai mult decat poate garanta un soundbar. Cel mai ieftin soundbar va fi, de asemenea, mai accesibil decat cel mai ieftin sistem home cinema.
Asadar, daca doresti sa obtii sunet de calitate excelenta in livingul tau, fara sa trebuiasca sa te impiedici in fire si sa gasesti loc unui numar mare de boxe, soundbarul poate fi solutia ideala.