Cel Mai Bun Termostat in 2021

Salus iT500
Cel mai bun
Unul dintre cele mai bun termostate wireless, cu acces la internet si usor de controlat de pe telefonul mobil
Salus iT500
VEZI PRETUL
Computherm Q7RF
Pachet + montaj
Un termostat programabil wireless, foarte usor de programat si de folosit. Pachet foarte bun cu montaj pentru Bucuresti.-Ilfov.
Computherm Q7RF
VEZI PRETUL
Division Gas DG908 GT
Cel mai apreciat
Un termostat wireless foarte bun, programabil si foarte usor de folosit.
Division Gas DG908 GT
VEZI PRETUL

 

Sunt multe aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand vrem sa ne alegem cel mai bun termostat pentru centrala.  Exista multe tipuri de termostate, care mai de care sa ne ofere o gama variata de programe, design-uri futuriste si de asemenea, posibilitatea folosirii unei aplicatii pe telefonul mobil.

Sa ne putem bucura pe deplin de un confort termic in casa fara sa facem exces de caldura si consum de energie, este indicat sa achizitionam un termostat pentru centrala. Alegerea celui mai bun termostat de centrala iti poate oferi numai avantaje, de la consumul redus de gaze pana la facilitati ca folosirea acestuia de la distanta sau functii de anti-inghet.

Totodata nu ne confruntam cu problema temperaturii interioare, ba sa fie prea cald si sa nu ne putem desfasura activitatea intr-un mediu placut , ori sa fie prea frig si sa inghetam in locuinta.

Fara un termostat, centrala poate fi setata doar pe o temperatura fixa pe care sa o duca in calorifere, dar acea temperatura nu reflecta cu temperatura din locuinta, practic centrala merge non-stop astfel incat sa aiba temperatura setata constanta.

 

Ghidul cumparatorului

Tipul de Termostat

Termostatul poate fi de 2 feluri, cu fir si fara fir,wireless. Termostatul cu fir reprezinta o varianta clasica a acestui dispozitiv, o varianta care are si avantaje si dezavantaje. Ca si avantaj ale acestui termostat cu fir putem spune ca este pretul, el fiind foarte ieftin, undeva 50-70 lei.

Desi poate fi folosit atat pentru un apartament cu 3 camere cat si pentru o garsoniera, temperatura pe care o seteaza este cea care se regaseste in camera unde este instalat termostatul, de aceea acest aspect al mobilitatii lui reprezinta un dezavantaj, pentru ca nu poate fi mutat acolo unde avem nevoie.

Termostatul fara fir, wireless, este si el de mai multe feluri. Cel mai bun termostat este acela care sa aiba un ecran cat mai mare, un numar de functii cat mai simple si intuitive si un plus ar fi posibilitatea de a fi conectat la internet.

In ultima vreme vanzarea termostatelor fara fir a inceput sa creasca considerabil, ajung cu greu sa gasesc un termostat cu fir. Avantajele acestuia ne determina sa il alegem fara a ne gandi ca platim un pret mai mare pe el, pret ce cu siguranta il amortizam in primii ani de folosinta, mai ales atunci cand este sezonul rece.

Sunt multe aspecte care ne fac sa alegem acest tip de termostat. Unul dintre aceste aspecte ar fi posibilitatea programarii temperaturilor dorite, alegerea unui calendar saptamanal cu program diferit pe fiecare zi in parte sau pe fiecare ora in parte. Un alt aspect pe care il luam in considerare atunci cand cumparam un astfel de termostat este acela ca acest tip de termostat poate fi pus oriunde in locuinta si mutat acolo unde avem nevoie de o temperatura mai ridicata sau scazuta, astfel incat sa ne creeze confortul dorit.

VEZI AICI GAMA COMPLETA DE TERMOSTATE

Sensibilitatea

Acest aspect se refera la acuratetea cu care termostatul pentru centrala citeste temperatura ambientala. Aici ,in functie de destinatia utilizarii acestuia putem alege ceea ce ne dorim. De regula, termostatele au un prag de pana 1 grad celsius ca si marja de eroare. Ideale sunt cele care sa aiba un prag sub 0,5. Bineinteles, daca vorbim de o camera pentru un bebe nu putem sa luam aceeasi decizie ca si cand am alege sa achizitionam un termostat si sa il folosim intr-un birou. Cu cat temperatura citita este mai precisa cu atat ne ajuta sa facem o ecnomie mai mare cat si setarea unei temperaturi cat mai apropiate de realitate.

In functie de acest aspect difera si pretul termostatului, cu cat gradul de sensibilitate este mai mic cu atat pretul termostatului pentru centrala este mai mare.

 

Brand

Cu siguranta ca in alegerea termostatului luam in considerare si brand-ul acestuia. Stim cu totii ca sunt firme care sunt specializate in acest domeniu si ceea ce ne ofera termostatul este conform asteptarilor, de asemeni si pretul este pe masura functiilor oferite.

La noi in tara sunt cateva firme care sa ne ofere diferite termostate cu fir sau fara, aici enumeram: Computherm, Immergas, Sallus si mai nou Nest.

 

Caracteristici

Toti vrem ca termostatul pe care il achizitionam pentru centrala sa aiba cat mai multe functii pe care sa le folosim, sa fie cat mai simplu de folosit, sa fie cat mai durabil si de ce nu, sa ne ofere si o varianta online a conectarii la acest aparat.

Da, se poate sa fie un all-in-one. Dar sa nu ne asteptam ca un astfel de termostat sa fie la un pret mic sau chiar mediu. Cu cat este mai sofisticat si are mai multe functii cu atat acesta are un pret mai ridicat.

Ecranul mare si iluminat este o caracteristica ce ne ajuta mult la folosirea cat mai usoara a termostatului. Nu trebuie sa folosim o sursa de lumina sa vedem ce afiseaza si nici sa ne chiorim sa citim. Acesta trebuie sa fie cat mai simplu.

Afisajul de tip ceas este o alta caracteristica ce ne ofera un plus al folosirii acestui termostat. In momentul de stand-by, ecranul termostatului sa arate ora sau , daca alegem un termostat cu conexiune la internet, acesta sa ne arate vremea.

Posibilitatea setarii acestuia prin atingeri (touch-screen) reprezinta o alta caracteristica care trebuie luata in considerare.A trecut vremea cand aproape toate aparatele din casa aveau butoane, care de multe ori incepeau sa se apese greu de la praf, de la uzura. Ei bine, mai nou, toate aceste electronice, sa le spunem asa, au posibilitatea sa fie controlate prin atingeri. Avantajul acestui tip de control este acela ca ecranul termostatului poate fi facut mult mai mare, aproape cat dimensiunea totala a acestuia, daca tot nu mai e nevoie de spatiu pentru butoane.

Indicatorul pentru starea bateriilor este o alta caracteristica ce ne ofera posibilitatea sa vedem din timp daca trebuie sau nu sa schimbam acumulatorii, sa nu ne trezim in situatia in care vrem sa schimbam temperatura ambientala si gasim termostatul stins. Poate nu avem baterii de rezerva in casa, lucru ce duce la timp pierdut asupra controlului temperaturii.

 

Fixarea

Recomandarea producatorilor la fixarea termostatului este aceea ca el sa fie fixat pe un perete la o inaltime medie de 1,50m-1-70m si totodata sa fie ferit de vreo sursa de caldura sau, sa nu fie amplasat langa o fereastra. Asta daca vorbim de o folosire standard, locuinta sau birou.

Atunci cand vorbim despre o camera de copil sau chiar de un apartament unde sunt copii mici care sa mearga pe jos, atunci o varianta de amplasare a termostatului ar fi cea de pozitionare a acestuia cat mai aproape de podea.

Caldura se ridica, iar termostatul daca este amplasat la o inaltime de 1,5m de la podea si este setat la o temperatura de 22 grade, cu siguranta zona care este strabatuta de bebe are o temperatura cu 1,2 grade mai putin. De aceea, daca ne dorim sa setam o temperatura anume pentru ca bebe sa poata merge linistit pe jos, este bine ca termostatul sa fie lasat cat mai aproape de podea, de regula se pune pe o noptiera sau chiar pe mobila din sufragerie.

 

Aplicatie pentru mobil

Aplicatia pentru mobil este una dintre cele mai importante caracteristici pe care le are un termostat. Cu ce ne ajuta aceasta ? Ce ne ofera in plus fata de un termostat fara aplicatie pe mobil?

Cu siguranta sunt multe avantaje si lucruri frumoase pe care le putem avea intr-o astfel de aplicatie. Daca un termostat vine cu un suport pentru aplicatia de mobil, cu siguranta aceste are si functiile standard de care avem nevoie, de aceea putem spune ca aplicatia pentru mobil reprezinta una dintre cele mai importante caracteristici.

Vrem sa setam temperatura atunci cand suntem in drum spre casa ? Este posibil acest lucru cu ajutorul aplicatiei. Putem porni si opri centrala cand vrem cu ajutorul aplicatiei. De asemeni, putem regla o temperatura dorita fara sa ne mai dam jos din pat sa mergem la termostat sau chiar sa nu fim acasa si dorim ca atunci cand ajungem acasa sa gasim o temperatura dorita.

O astfel de aplicatie ne ofera posibilitatea crearii unui calendar cu temperatura dorita pe fiecare ora, pe fiecare zi sau chiar saptamana. Pe langa setarea calendarului pentru temperatura, sunt termostate care ne arata si un istoric al folosirii centralei, ceea ce ne ofera posibilitatea sa identificam un program cat mai bun care sa ne ajute sa economisim si sa nu facem risipa de energie termica.

Un alt aspect bun al unei aplicatii pentru mobil al centralei este acela ca sunt momente in care plecam in graba de acasa si uitam sa inchidem centrala. Acest lucru il poti depista la distante mari de casa si nu este rentabil sa pleci doar ca sa inchizi centrala, sau mai exista posibilitatea sa rugam pe cineva care are cheie de la locuinta sa vina si sa inchida centrala. Toate aceste lucruri sunt total deranjante, atat pentru noi cat si pentru cei pe care vrem sa ii rugam sa ne ajute.

 

Toate aceste aspecte ne fac sa realizam ca fiecare om vrea sa se comporte intr-un anumit fel, cere de la un termostat doar anumite functii sau chiar vrea unul foarte simplu. De aceea exista pe piata o gama varianta de termostate pentru centrala, dar cel mai bun termostat este termostatul wireless, care sa aiba o precizie de pana in 0,5grade si care sa aiba si o aplicatie pentru mobil.

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]