Top cele mai bune Uscatoare de Rufe in 2024

Bosch WTW85550BY
Cel mai bun
Are o capacitate de 9KG, ce il face sa fie perfect pentru aproape orice familie. Pe langa capacitatea mare de incarcare vine si cu un numar de 14 programe de uscare
Bosch WTW85550BY
VEZI PRETVEZI PRET
AEG T8DBC49S
Cel mai apreciat
Modelul acesta imbina perfect designul cu utilitatea uscatorului de rufe. Este o combinatie foarte reusita avand o capacitate de incarcare de 9 kg.
AEG T8DBC49S
VEZI PRETVEZI PRET
Uscator de rufe Beko DU7133GA0
Cel mai ieftin
Uscator de rufe fara pompa de caldura, cu o capacitate de 7 Kg si cu senzori de umiditate.
Uscator de rufe Beko DU7133GA0
VEZI PRETVEZI PRET

 

Uscatorul de rufe clasic devine usor,usor precum masina de spalat semi-automata. Isi pierde din popularitate pentru ca vine tare din urma uscatorul de rufe electric.

Nu intoteauna ai dispozitia necesara sa stai sa intinzi rufele si,mai ales in anotimpul rece. Stim ca iarna ne este destul de greu sa uscam rufele, mai ales daca ne gandim la umezeala care se face. Scapam de toate aceste lucruri daca alegem un uscator de rufe bun si ieftin, cu care sa facem o mare afacere.

Cel mai bun uscator de rufe te va face sa regreti ca nu ai facut alegerea cu mult timp inainte. Este o investitie din punct de vedere financiar, in urma careia vei obtine numai beneficii.

Sa iti poti alege un uscator de rufe ieftin si bun trebuie sa urmaresti cateva aspecte pe care noi vrem sa le descriem mai jos.

uscator Bosch

VEZI DETALII SI PRET

Uscatorul de rufe Bosch WTW85550BY are o capacitate de 9KG, ce il face sa fie perfect pentru aproape orice familie. Pe langa capacitatea mare de incarcare vine si cu un numar de 14 programe de uscare. Numarul mare de programe de uscare face ca acest uscator sa acopere o gama variata de preferinte ale utilizatorilor. Acopera o plaja mare de moduri de uscare si este foarte intuitiv de folosit.

Uscatorul de rufe Bosch are o clasa energetica A++, ceea ce inseamna ca are un consum de energie destul de mic. Pe langa clasa energetica trebuie amintit ca are si pompa de caldura.

Un alt plus al acestui uscator este ca are condensor cu autocuratare, ceea ce inseamna ca nu mai trebuie curatat manual.

Pentru a elimina apa rezultata in urma condensarii, uscatorul de rufe Bosch are doua posibilitati: legare la canalizare prin furtunul cu care este dotat sau se poate folosi doar rezervorul de apa (5L), care trebuie golit cand se umple dupa uscarea hainelor.

Peretii acestui uscator sunt stabilizati si antifonati astfel incat sa ofere un confort maxim la uscarea hainelor. Zgomotul produs la uscare este de numai 65dB.

Toate aceste caracteristici il fac sa fie unul dintre cele mai bune uscatoare de rufe de pe piata. Este usor de folosit, foarte usor de intretinut, acopera o plaja mare de programe, nu consuma multa energie si

PRO:

  • Clasa energetica A++;
  • Are pompa de caldura;
  • 9 kg  incarcare;
  • 14 programe de uscare;
  • Mod de curatare automata a condesatorului;
  • Destul de silentios;
  • Poate fi montat in orice incapare;

CONTRA:

uscator AEG

VEZI DETALII SI PRET

Modelul acesta imbina perfect designul cu utilitatea uscatorului de rufe. Este o combinatie foarte reusita avand o capacitate de incarcare de 9 kg, ce inseamna ca poate fi folosit cu usurinta de o familie cu 4-5 membri.

Hainele uscate sunt tratate special cu ajutorul celor 10 programe printre care SensiDry si ProSense. Cu ajutorul tehnologiei AEG SensiDry toata umezeala din haine este extrasa la temperaturi mult mai joase fata de uscatoarele conventionale. Astfel se reduce timpul de uscare si expunerea indelungata a rufelor la temperaturi ridicate. Acest lucru inseamna consum de energie mai mic si timp redus de uscare.

Cu ajutorul senzorilor de umiditate si temperatura, uscatorul AEG are grija de tesatura hainelor si ajuta si la economie de timp dedicat uscarii.

Un sistem de filtrare special conceput de cei de la AEG, OKOFlow ajuta la scoaterea scamelor si a prafului din haine. Desi foloseste un singur filtru, acesta este foarte eficient si usor de curatat.

Un al doilea punct forte este pompa de caldura cu care este prevazut. Este un uscator de rufe cu pompa de caldura ce face ca uscarea hainelor sa devina o placere fara batai de cap.

Nu in ultimul rand, uscatorul AEG are si iluminare interioara ce ajuta la vizibilitate mai buna in interiorul cuvei.

Consum de energie redus, filtrare buna a rufelor, protejarea acestora in timpul uscarii si design placut, asta promite uscatorul de rufe de la AEG.

PRO:

  • Clasa de consum A++;
  • Pompa de caldura;
  • Motor Inverter;
  • Capacitate 9 Kg;
  • 10 programe de uscare;
  • Foarte Silentios;
  • Poate fi montat in orice incapere (furtun de scurgere sau rezervor apa);
  • Iluminare interioara;
  • Design foarte placut (touch screen).

CONTRA:

uscator Heinner

VEZI DETALII SI PRET

Acest uscator de rufe Heinner este o varianta foarte buna pentru o familie compusa de pana la 4 membri. Capacitatea de 8kg face ca uscarea hainelor si a lenjeriilor de pat sa fie uscate cu usurinta.

Consumul inutil de energie pentru a usca hainele nu este prezent la uscatorul de rufe in condensare cu pompa de caldura Heinner. Aceasta pompa de caldura ajuta la reducerea timpului de uscare si la economia de energie electrica.

Sensorul de umiditate si temperatura face ca uscatorul de rufe sa se opreasca automat cand acesta arata rufele sunt uscate.

Uscatorul de rufe Heinner are un tambur special creat pentru a proteja incurcarea hainelor dar si pentru a nu le sifona. Pearl Drum promite haine mai moi si fara cute dupa uscarea acestora prin structura unica a tamburului.

Un alt lucru important pe care il are acest ucsator este ca se poate regla temperatura de uscare la fiecare program. Pe langa temperatura,se mai poate ajusta si timpul de uscare prin intervale din 10 in 10 minute.

Vizibilitatea din interiorul cuvei este asigurata de iluminarea facuta in timpul deschiderii usii uscatorului.

In momentul in care filtrul este plin si trebuie curatat sau rezervorul de apa trebuie golit, pe ecranul LCD al uscatorului apar martori care indica acest lucru. Tot cu ajutorul panoului LCD putem vedea in permanenta in ce stadiu este uscarea hainelor, prin afisarea timpului ramas.

Toate aceste caracteristici vin la pachet cu un pret destul de accesibil in comparatie cu alte marci de uscatoare automate de rufe.

PRO:

  • Clasa de consum A++;
  • 8 kg capacitate de incarcare;
  • 15 programe de uscare;
  • Pompa de caldura;
  • Iluminare interioara;
  • Mod de uscare rapida (improspatare);
  • Pret accesibil.

CONTRA:

uscator Beko

VEZI DETALII SI PRET

Uscatorul de rufe nu este prevazut cu pompa de caldura, ceea ce face ca incadrarea in clasa de consum sa fie B. Lipsa pompei de caldura face montarea uscatorului de rufe Beko sa fie conditionata si sa necesite o foarte buna aerisire a incaperii.

Capacitatea de incarcare de 7 Kg este suficienta pentru o familie compusa din 2-4 membri. Uscatorul de rufe Beko are 4 senzori de umiditate si temperatura ce fac sa compenseze lipsa pompei de caldura. Acestia fac ca uscarea hainelor sa fie adaptata in functie de umiditatea din interior cat si in functie de cantitatea de rufelor si a materialelor.

Cele 16 programe fac ca utilizarea uscatorului sa aiba o gama larga de posibilitati. Orice articol ce necesita uscare isi gaseste cu usurinta un program dedicat pentru a pastra tesatura, culoarea si forma in conditii normale.

Hainele care neceista o reimprospatare primesc aceasta atentie din partea uscatorului de rufe Beko. Prin programul Refresh hainele primesc timp de 10 minute tratament special pentru a pierde mirosurile nedorite si a fi gata de purtat.

Caracteristicile de mai sus sunt completate de un pret foarte atragator pentru acest uscator de rufe. Toate acestea il fac sa fie foarte apreciat de utilizatori, care gasesc in el un electrocasnic foarte util.

PRO:

  • Clasa consum B;
  • 7 kg capacitate incarcare;
  • 16 programe de uscare;
  • Programare temporizata;
  • Siguranta pentru copii;
  • Pret foarte accesibil.

CONTRA:

  • nu are pompa de caldura;
  • clasa de consum B (consum mai ridicat de energie);
  • nu poate fi amplasat oriunde.

 

Care este cel mai bun uscator de rufe?

Ca sa poti decide care este cel mai bun uscator de rufe, trebuie sa stii in primul rand cum vrei sa il folosesti, cat de des si, mai ales, unde il vei monta. Sunt lucruri foarte importante pe care trebuie sa le stii inainte de a lua decizia sa cumperi un uscator de rufe electric bun.

Un uscator de rufe se aseama mult cu o masina de spalat la caracteristici, iar lucru asta te va face sa te decizi mai usor.

Pe piata gasiti numeroase oferte, fiecare vine cu caracteristici care iti promit ca iti fac viata mai usoara. Daca inlocuiesti un uscator de rufe electric vechi, defect, atunci stii in mare parte ce trebuie sa urmaresti.

Sunt doua lucruri majore pe care omul le gandeste inainte de a cumpara un astfel de uscator de rufe electric: pretul de achizitie si consumul de energie electrica. Sunt foarte multi care fug de achizitia unui uscator de rufe electric gandindu-se ca are un consum foarte mare. Total fals.

Daca stii sa verifici piata si sa nu cumperi un uscator de rufe ieftin doar de dragul de a avea un uscator de rufe electric si nu un uscator de rufe pliabil, atunci te poti trezi in situatia in care ai facut o afacere proasta.

Nu intotdeauna un lucru scump este si bun, dar in majoritatea cazurilor se intampla asta. Dar poti spune ca nu intotdeauna ce este scump este bun si pentru tine. Trebuie sa iti cumperi strict ce iti trebuie.

Clasa energetica

Asa cum spuneam ca uscatorul de rufe electric se aseamana mult cu masina de spalat rufe,clasele energetice sunt la fel. Ele sunt cuprinse intre A si D iar cele mai bune fiind A+, A++ si A+++.

Consumul cel mai mic este la uscatorul de rufe clasa A+++ de consum iar el creste usor catre celelalte clase. Pretul pentru un uscator de rufe electric de clasa A+++ este mai mare fata de celelalte tocmai pentru ca are un consum de energie electrica mai mic. Pretul platit la inceput pentru el il recuperezi pe parcursul timpului de folosire prin consumul redus de energie.

 

De cate feluri este uscatorul de rufe?

Cred ca este unul dintre primele aspecte pe care trebui sa le luam in calcul atunci cand ne hotaram sa cumparam un uscator de rufe. De care uscator de rufe sa ne luam?

Sunt doua feluri de uscatoare de rufe electrice: in condensare si cu pompa de caldura.

Uscatorul de rufe in condensare fara pompa de caldura

Are un sistem simplu de condensare. Aerul fierbinte care trece prin cuva, usuca hainele iar apoi, cu ajutorul unui schimbator de caldura acesta este eliminat in afara uscatorului.

Pentru a elimina apa rezultata in urma condensarii este nevoie de un furtun sau un simplu rezervor pe care sa il golesti manual.

Acest model de uscator de rufe are un consum mai mare de energie electrica insa pretul acestuia de achizitie este mai mic.

Aerul cald evacuat face ca incaparea sa necesite aerisire foarte buna, altel camera se va incalzi foarte tare. De aceea trebuie amplasat in incaperi in care nu stam, sau incaperi mai retrase, cu aerisire foarte buna.

Sunt cateva trucuri ieftine pe care le poti face ca sa mai economisesti din consumul de energie electrica atunci cand usuci hainele.

Principala actiune pe care o poti face este sa storci hainele la o viteza de centrifugare cat mai mare cand le speli, astfel ramane mai putina apa in haine.

A doua parte a trucului se refera la intretinerea uscatorului de rufe. Trebuie curatat cat mai des de scamele din filtre (de preferat dupa fiecare uscare) pentru a facilita trecerea aerului cald cat mai usor.

In cele din urma, un alt truc pentru un consum mai mic de energie ar fi ca uscarea hainelor sa se faca la incarcatura maxima admisa de uscatorul de rufe. Poti spala 2 masini haine si sa le usuci impreuna, daca uscatorul de rufe are o capacitate mai mare.

Toate aceste lucruri te pot ajuta sa ai un consum mai mic de energie la uscatorul de rufe electric. Acestea sunt valabile si la uscatorul de rufe cu pompa de caldura.

Uscatorul de rufe cu pompa de caldura

Are acelasi principiu de condensare doar ca difera la partea de evacuare a aerului. Spre deosebire de uscatorul de rufe fara pompa de caldura, aici circuitul aerului este inchis. Pompa de caldura ajuta la recircularea aerului in interiorul cuvei si astfel se reduce consumul de energie cu pana la 50%. Aerul nu este eliminat in afara uscatorului ci este pastrat in permanenta in circuitul inchis.

Apa rezultata in urma condensarii se poate elimina ca la uscatorul de rufe fara pompa de caldura. Mai exact, cu ajutorul unui furtun sau intr-un rezervor pe care trebuie sa il golesti manual dupa uscarea hainelor.

Camera in care este amplasat acest uscator de rufe nu necesita o aerisire foarte buna pentru ca aerul din uscator nu este eliminat in incapere. El poate fi amplasat aproape oriunde.

Pretul unui astfel de uscator este ceva mai mare fata de cel fara pompa de caldura. Insa diferenta de pret se regaseste cu siguranta in consumul redus de energie electrica.

Capacitatea de incarcare

Capacitatea de incarcare este un alt criteriu important in functie de care ne alegem un uscator de rufe electric. In functie de numarul membrilor din familie sau al volumului hainelor spalate ne alegem si uscatorul de rufe.

Uscatoarele de rufe electrice au intre 6Kg si 10Kg capacitate de uscare. Pentru o familie de 4 membri este de ajuns un uscator de 6-8kg. Daca familia este mai numeroasa atunci orienteaza-te catre un uscator cu o capacitate mai mare, de 8-10kg.

O recomandare din partea noastra ar fi sa te uiti catre un uscator cu o capacitate de 8kg. Daca bugetul iti permite si ai gasit un uscator de rufe bun cu aceasta capacitate, cumpara-l. De multe ori o sa te lovesti de problema uscarii articolelor cu un volum mai mare. Pernele, perdele sau husa unei saltele de pat vor fi mai dificil de uscat intr-un uscator de 6 Kg. Doar daca le usuci pe rand, ceea ce ar face sa creasca consumul de energie dar si timpul dedicat.

Programele de uscare

Cele mai bune uscatoare de rufe vin la pachet cu o sumedenie de functii care sa te ajute sa mentii textura hainelor intacta. Bineinteles, numarul acestor functii variaza de la un model la alatul sau de la un brand la altul. Trebuie sa cauti functiile care te-ar putea ajuta in intrebuintarea saptamanala a uscatorului de rufe.

Daca ai jeans, asigura-te ca uscatorul are functia dedicata uscarii acestui tip de articole. De asemenea, daca ai pitici in familie asigura-te ca uscatorul de rufe pe care il alegi are functia de uscare a hainelor de copii sau anti-alergie.

O alta functie importanta ar fi cea de reimprospatare a articolelor. De multe ori se intampla ca o haina sa prinda un miros anumie si nu e nevoie de spalare. Poti folosi acest program si hainele ies ca si noi, fara mirosul initial. Astfel, prin aceasta functie scutesti din nou consumul de energie pe care il aveai daca spalai si uscai articolul.

Aici, la programele de uscare trebuie mentionat ca trebuie neaparat sa cautam un model care sa aiba un senzor de umiditate. Astfel, uscatorul de rufe stie singur sa seteze temperatura si durata in functie de datele inregistrare de senzor. Acest senzor impiedica uscarea prea tare a unor tesaturi ce ar putea sa le deterioreze. Tototdata scade si consumul de energie electrica.

Brandul

Pe cat de multe produse se gasesc pe piata, tot atatea branduri isi fac aparitia pe piata de uscatoare de rufe. Fiecare vine cu promisiuni legate de consumul de energie, de functii care mai de care mai tehnologizate. Important este sa cauti ceea ce te intereseaza la un uscator de rufe iar functiile si consumul de energie sa fie conform cerintelor tale. Printre principalii producatori de uscatoare de rufe amintim: Bosch, AEG, Whirlpool, Miele, HotPoint, Samsung, Indesit, Heinner sau Candy.

Bineinteles, brandurile cu renume vin la pachet cu functii si caracteristici ale uscatoarelor ca ale celor profesionale. Pretul acestora este pe masura garantiei calitatii lor.

De multe ori se renunta la achizitia unui uscator de rufe din cauza lipsei spatiului de instalare. Ei bine, nu trebuie sa mai fie un impediment acest lucru pentru ca exista kit de suprapunere a uscatorului de rufe pe masina de spalat.

Uscatorul de rufe fiind mai usor se poate pune peste masina de spalat cu ajutorul unui kit de prindere. Sunt cateva conditii pe care trebuie sa le indepliniti atunci cand recurgeti la aceasta modalitate de montare. Sunt situatii in care nu se pot suprapune aceste 2 electrocasnice, situatii cum ar fi masina de spalat rufe slim sau masina de spalat rufe cu incarcare verticala.

Concluziile si sfaturile pentru a alege cel mai bun uscator de rufe

Ca sa poti spune ca ai ales cel mai bun uscator de rufe, trebuie sa aiba caracteristicile pe care le cauti. In functie de fiecare criteriu in parte, uscatoarele de rufe trebuie sa fie:

  • Consum redus de energie electrica: uscatorul de rufe in condensare cu pompa de caldura;
  • Daca esti conditionat de spatiu: cumpara o masina de spalat cu uscator (nu are aceeasi calitate ca si uscatorul de rufe separat, dar te ajuta sa rezolvi o parte din probleme);
  • Intretinere: cel mai usor se intretin uscatoarele de rufe in condensare cu pompa de caldura (cureti doar filtrele si golesti rezervorul de apa);
  • Cauti doar pret mic: cel mai bun pentru tine este uscatorul de rufe in condensare fara pompa de caldura;
  • Cauti functii sofisticate: cel mai indicat este sa alegi un uscator de rufe cu pompa de caldura de la un brand renumit ca Bosch, Miele, AEG. Acestea produc uscatoare de rufe cu caracteristici si functii asemanatoare celor profesionale.